option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php
TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESE: SIMULACRO TEST OPOSICIONES 2024
COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
SIMULACRO TEST OPOSICIONES 2024

Descripción:
AUX. CUIDADORA

Autor:
Menxu
OTROS TESTS DEL AUTOR

Fecha de Creación:
18/04/2024

Categoría: Oposiciones

Número Preguntas: 77
COMPARTE EL TEST
COMENTARNuevo Comentario
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Segons l'article 6 de la Constitució Espanyola, l'estructura interna i el funcionament dels partits polítics han de ser: a) plurals b) independents c) objectius d) democràtics.
D’acord amb l’article 13 de la Constitució espanyola, en quin cas resta exclosa l’extradició? a) En els delictes polítics b) En els delictes d’hisenda c) En els actes de terrorisme d) Les respostes a) i c) són correctes.
D’acord amb l’article 167 de la Constitució espanyola, quina majoria es requereix a cada una de les cambres de les Corts Generals per aprovar un projecte de reforma constitucional no essencial? a) Majoria de dos terços b) Majoria de les tres cinquenes parts c) Majoria absoluta d) Majoria de les tres quartes parts.
Segons l’article 31 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té la competència de desenvolupament legislatiu i execució en: a) Expropiació forçosa b) Estatut dels funcionaris de l’Administració de la Comunitat Autònoma i de l’Administració local c) Mitjans de comunicació social d) Les respostes b) i c) són correctes.
Segons l’article 40 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, quin òrgan aprova els pressuposts de la Comunitat Autònoma? a) El Parlament b) El Consell de Govern c) El president del Parlament d) El president del Govern.
Segons l’article 48 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, quin òrgan exerceix la potestat legislativa? a) El Parlament b) El Consell de Govern c) Les Corts Generals d) El president del Govern.
Segons l’article 58 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, el Govern té: a) La potestat legislativa b) La potestat reglamentària en les seves competències c) La potestat d’aprovar els pressuposts de la Comunitat Autònoma d) Les respostes b) i c) són correctes.
Segons l’article 139 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, a qui correspon la iniciativa de reforma de l’Estatut d’autonomia? a) Al Parlament. b) Al Govern. c) A les Corts Generals. d) Les respostes a), b) i c) són correctes.
Segons l’article 135 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, a qui correspon elaborar i executar el pressupost general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears? a) Al Parlament. b) Al Govern de les Illes Balears. c) A la Sindicatura de Comptes. d) A la conselleria competent en matèria de pressuposts.
49. Segons l’article 133 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, l’Agència Tributària de les Illes Balears ha de ser creada per: a) Una llei del Parlament b) Un decret del Govern c) Una llei de les Corts Generals d) Un reglament de l’Estat.
La Llei 4/2022, de 8 de juny, de consells insulars, té com a objecte: a)Establir el funcionament, el règim jurídic i el finançament dels consells insulars i de les entitats que en depenen. b)Establir el funcionament i el règim jurídic dels consells insulars i de les entitats que en depenen. c)Establir el funcionament, el règim jurídic, el règim electoral i el finançament dels consells insulars i de les entitats que en depenen. d)Establir el funcionament i el règim jurídic dels consells insulars. El finançament de les entitats que en depenen, es defineix als estatuts de cadascuna d’elles.
La representació i la defensa dels consells insulars en un judici: a)Correspon als lletrats o advocats integrants dels seus serveis jurídics o de la seva advocacia, als funcionaris amb habilitació nacional i, en casos o àmbits d'actuació concrets, es poden encomanar a advocats col·legiats. b)Correspon als lletrats o advocats integrants dels seus serveis jurídics o de la seva advocacia i, en casos o àmbits d'actuació concrets, es poden encomanar a advocats col·legiats. c)Correspon als advocats integrants dels seus serveis jurídics, als funcionaris amb habilitació nacional i, en casos o àmbits d'actuació concrets, es poden encomanar a advocats col·legiats. d)Correspon en exclusiva als lletrats o advocats integrants dels seus serveis jurídics o de la seva advocacia.
No forma part del pla d'actuació inicial d’un ens públic institucional: a)La declaració de l'objecte o la finalitat de l'ens, amb referència expressa a les competències del Consell Insular, als objectius d'interès públic i a les línies d'actuació adequades per assolir-los. b)La forma juridicoorganitzativa proposada i la justificació de l'opció escollida en relació amb altres alternatives. c)La relació de llocs de treball proposada per a la gestió, fixada d'acord amb l'informe del departament insular competent en matèria de personal. d)Els òrgans de govern de l'ens.
És competència del Ple del Consell Insular: a)Adoptar la moció de censura al president i al vicepresident. b)Exercir la iniciativa legislativa d'acord amb l’Estatut d’autonomia. c)Aprovar la relació de llocs de treball; aprovar l'oferta d'ocupació pública, les bases de les convocatòries de selecció i proveïment de llocs de treball; exercir la potestat disciplinària, acordar la separació del servei dels funcionaris i l'acomiadament del personal laboral; aprovar el nombre i el règim del personal eventual, i qualsevol altra actuació en matèria de personal que no estigui expressament atribuïda a un altre òrgan. d)Dictar els decrets de creació i extinció dels departaments insulars en el marc del reglament orgànic, d'acord amb l'article de la Llei /0, de 8 de juny, de consells insulars.
És competència de la presidència: a)Aprovar els convenis i els acords de col·laboració i cooperació amb altres administracions públiques o subjectes privats, quan no correspongui expressament a altres òrgans. b)Desenvolupar la gestió econòmica, autoritzar despeses i dur a terme qualsevol altre acte de gestió pressupostària en l'àmbit de la seva competència i d'acord amb el pressupost, i aprovar la liquidació del pressupost. c)Exercir la direcció superior del personal al servei de l'Administració insular i els seus organismes dependents. d)Crear, modificar i suprimir organismes autònoms, entitats públiques empresarials, fundacions i societats mercantils per a la gestió de serveis de competència insular.
Quines d’aquestes atribucions no requereixen el vot favorable de la majoria absoluta del nombre legal de membres del Ple dels consells insulars? a)Exercir la iniciativa legislativa d'acord amb l'Estatut d'autonomia. b)Crear, modificar i suprimir els serveis públics de competència del Consell Insular, determinar-ne les formes de gestió i aprovar la prestació de serveis públics i d'activitats econòmiques en règim de monopoli d'acord amb la legislació sobre la competència. c)Alterar la qualificació jurídica dels béns de domini públic i autoritzar la cessió gratuïta de béns immobles a altres entitats públiques o privades d)Aprovar la creació i la supressió de municipis, com també l'alteració de termes municipals.
Les retribucions de les persones titulars dels òrgans directius es fixen i seran públiques quan: a)El Decret de Presidència fixi les retribucions dels òrgans directius. b)Segons el previst en la Llei 9/0, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. c)La normativa pressupostària fixi les retribucions dels òrgans directius. d)Les respostes b) i c) són correctes.
El Consell Executiu, com a òrgan de govern dels consells insulars, quina d’aquestes atribucions pot exercir? a)Aprovar la plantilla de personal. b)Aprovar el pla insular de cooperació. c)Resoldre els conflictes d'atribucions que es puguin plantejar entre els consellers executius. d)Reconèixer les obligacions derivades de responsabilitat patrimonial en els casos previstos en el reglament orgànic.
La condició de vicepresident es perd per, a més de pel cessament: a)Per la pèrdua de la condició de membre del Consell Insular. b)Per la renúncia expressa comunicada per escrit. c)Per la incapacitat física o psíquica permanent que l'impossibiliti per exercir el càrrec. d)Les respostes a) i b) són correctes.
Quins d’aquest ens no integren el sector públic instrumental dels consells insulars? a)Organismes autònoms b)Fundacions del sector públic c)Consorcis insulars d)Entitats empresarials i societats mercantils.
Una persona física té l’obligació de relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions públiques per fer un tràmit administratiu? a) Amb caràcter general, no. b) Sí. c) En determinats casos, sí. d) Les respostes a) i c) són correctes.
A qui han d’assistir en l’ús de mitjans electrònics les administracions públiques? a) A la ciutadania. b) Als interessats no inclosos en els apartats 2 i 3 de l’article 14 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques que així ho sol·licitin. c) A les persones físiques. c) A les persones físiques. d) Als interessats no inclosos en els apartats 2 i 3 de l’article 14 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Indicau la resposta correcta. Els documents presentats de manera presencial davant les administracions públiques s’han de digitalitzar per part de: a) Les oficines d’assistència en matèria de registres de l’administració pública que sigui competent per resoldre la sol·licitud. b) Les oficines del Registre Central. c) L’empleat públic de qualsevol administració pública. d) Qualsevol oficina d’assistència en matèria de registres.
Senyalau la resposta incorrecta. Les persones físiques i jurídiques poden presentar les queixes i els suggeriments en qualsevol de les formes i mitjans següents: a) Per correu postal, mitjançant un escrit sense cap formalitat especial o utilitzant l’imprès normalitzat. b) Per telefax, mitjançant un escrit sense cap formalitat especial o emplenant l’imprès normalitzat. c) Per via telemàtica. d) Verbalment, en el cas de les persones físiques.
Es pot presentar una queixa o un suggeriment de forma verbal a través del telèfon d'informació 012? a) Sí. b) Sí, només en el cas de les persones físiques. c) No. d) Només en el cas dels suggeriments.
Senyalau la resposta correcta en relació amb les queixes i els suggeriments: a) En la formulació de les queixes i els suggeriments només es pot exigir la identificació de la persona física o jurídica que les presenta, una exposició succinta dels fets que les motiven i la designació del mitjà seleccionat per rebre la resposta (fax, correu electrònic o postal) o qualsevol altra comunicació inherent a la tramitació. b) Les queixes i els suggeriments es poden presentar amb caràcter anònim. Ara bé, han de contenir una breu descripció del seu contingut essencial. c) En la formulació de les queixes només es pot exigir la identificació de la persona física o jurídica que les presenta, una exposició succinta dels fets que les motiven i la designació del mitjà seleccionat per rebre la resposta (fax, correu electrònic o postal) o qualsevol altra comunicació inherent a la tramitació. d) Les respostes b) i c) són correctes.
Les anotacions en el Registre General de l’Administració General de l’Estat: a) Tenen plena eficàcia i validesa per a totes les administracions públiques. b) Només tenen plena eficàcia i validesa per a l’Administració General de l’Estat. c) Tenen plena eficàcia per a totes les administracions públiques, però no validesa. d) Tenen plena validesa per a totes les administracions públiques, però no eficàcia.
Quines anotacions formen part del conjunt agregat d’elements que configura el Registre Electrònic General de l’Administració General de l’Estat? a) Les anotacions que es facin en qualsevol aplicació que proporcioni suport a procediments concrets. b) Les anotacions que es facin en qualsevol aplicació que proporcioni suport a procediments específics. c) Les anotacions que es practiquin electrònicament a través de sol·licituds o escrits que disposin de models normalitzats de presentació, sempre que vagin dirigits a l’Administració General de l’Estat. d) Les anotacions que es practiquin electrònicament a través de sol·licituds o escrits que disposin de models normalitzats de presentació, sempre que no vagin dirigits a l’Administració General de l’Estat.
D’acord amb l’article 32 de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, les mútues d’accidents de treball i malalties professionals: a) Tenen prohibida la participació en activitats mercantils de prevenció. b) Poden exercir activitats preventives només en casos concrets. c) Exerceixen les seves funcions d’acord amb el que estableix la llei. d) Les mútues i els serveis de prevenció són la mateixa cosa.
Els delegats de prevenció estan facultats per: a) Dur a terme visites als llocs de treball per exercir una tasca de vigilància i control de l’estat de les condicions de treball. b) Ser informats per les autoritats laborals sobre els danys produïts en la salut dels treballadors. c) Paralitzar l’activitat laboral quan es detectin riscs molt greus per a la salut dels treballadors. d) Tenir accés, sense cap limitació, a la informació i la documentació relativa a les condicions de treball i dels treballadors.
El comitè de seguretat i salut: a) És l’òrgan científic i tècnic especialitzat que té com a missió l’anàlisi i l’estudi de les condicions de seguretat i salut en el treball. b) És l’òrgan paritari i col·legiat de participació destinat a la consulta regular i periòdica de les actuacions de l’empresa en matèria de prevenció de riscs. c) És l’òrgan a qui correspon la funció de la vigilància i el control de la normativa sobre prevenció de riscs laborals. d) És l’òrgan col·legiat assessor de les administracions públiques en la formulació de les polítiques de prevenció.
L’article 25 de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, estableix que: a) El pla de prevenció s’ha de revisar anualment. b) L’avaluació de riscs laborals s’ha de revisar anualment. c) El pla de prevenció i l’avaluació de riscs laborals caduquen als tres anys. d) L’empresari ha de garantir específicament la protecció del personal que per les seves característiques personals o el seu estat biològic conegut siguin especialment sensibles als riscs derivats del treball.
En referència al que estableix l’article 22 de la Llei de prevenció de riscs laborals quant a la vigilància de la salut, senyalau la resposta incorrecta: a) Les dades relatives a la vigilància de la salut dels treballadors no es poden fer servir amb fins discriminatoris ni en perjudici del treballador. b) L’empresari ha de garantir als treballadors al seu servei la vigilància periòdica del seu estat de salut en funció dels riscs inherents al treball. c) Els resultats de la vigilància s’han de comunicar als treballadors, a l’empresari i als representants dels treballadors. d) Les mesures de vigilància i control de la salut s’han de portar a terme respectant sempre el dret a la intimitat i a la dignitat de la persona i la confidencialitat de tota la informació relacionada amb el seu estat de salut.
Amb relació al dret a la vigilància de la salut: a) Sempre s’ha de prolongar més enllà de la finalització de la relació laboral. b) S’ha de prolongar més enllà de la finalització de la relació laboral només quan el treballador ho sol·liciti expressament. c) En cap cas s’ha de prolongar més enllà de la finalització de la relació laboral. d) S’ha de prolongar en els supòsits en què la naturalesa dels riscs inherents al treball ho faci necessari.
Amb relació a l’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (anteriorment, Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball), quina no és una funció d’aquest organisme: a) Suport tècnic i col·laboració amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social. b) Promoció i, si escau, realització d’activitats de formació, informació, investigació, estudi i divulgació en matèria de prevenció de riscs laborals. c) Assessorament tècnic en l’elaboració de la normativa legal i en el desenvolupament de la normalització, tant en l’àmbit nacional com internacional. d) Vigilància del compliment de la normativa sobre prevenció de riscs laborals.
D’acord amb l’article 4 de la Llei de prevenció de riscs laborals, el risc laboral és: a) Les malalties, patologies o lesions sofertes amb motiu o ocasió del treball. b) El conjunt d’activitats o mesures adoptades o previstes en totes les fases d’activitat de l’empresa. c) La possibilitat que un treballador pateixi un determinat dany derivat del treball. d) Qualsevol màquina, aparell, instrument o instal·lació que s’utilitza en el treball.
Quina de les següents informacions s’ha de tenir en compte per a dur a terme un estudi quantitatiu de la situació en matèria d'igualtat de gènere a l’hora d’elaborar un pla d’igualtat? a)Moviments del personal dels darrers tres anys: incorporacions d'excedències i baixes, incorporacions de personal temporal, incorporacions del darrer any per tipus de contracte, incorporacions per categories i baixes definitives. b)Característiques de l’ordenació del temps de treball i conciliació de la representació legal dels treballadors i treballadores. c)Promoció i carrera: quins temps s’ha trigat a promocionar depenent del gènere. d)Formació: nombre de cursos fets pel personal els darrers tres anys i de quin tipus.
Amb quina periodicitat s’han reunir les persones responsables d'igualtat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a coordinar l'execució del III Pla d’igualtat entre dones i homes de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (serveis generals) 2021-2024? a)Anualment, com a màxim. b)Anualment, com a mínim. c)Biennalment, com a mínim. d)Bianualment, com a màxim.
Quin d’aquests eixos no forma part del III Pla d’igualtat entre dones i homes de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (serveis generals) 2021-2024? a)Salut i riscs laborals. b)Situacions de protecció general. c)Conciliació i corresponsabilitat. d)Cultura d'igualtat.
Quin és l’àmbit d’aplicació del III Pla d’igualtat entre dones i homes de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (serveis generals) 2021-2024? a)Tot el funcionariat representat a la Mesa Sectorial de Serveis Generals i el personal laboral de serveis generals que presta serveis a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. No s'estén, per tant, al personal docent, al personal estatutari al servei de la sanitat pública autonòmica ni al personal laboral de les entitats públiques empresarials, fundacions, consorcis o societats mercantils públiques del sector públic de la Comunitat Autònoma de lees Illes Balears. b)Tot el funcionariat representat a la Mesa Sectorial de Serveis Generals que presta serveis en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. No s'estén, per tant, al personal docent, al personal estatutari al servei de la sanitat pública autonòmica ni al personal laboral de les entitats públiques empresarials, fundacions, consorcis o societats mercantils públiques del sector públic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. c)Tot el funcionariat representat a la Mesa Sectorial de Serveis Generals i el personal laboral de serveis generals que presta serveis a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, incloent-hi també el personal docent, el personal estatutari al servei de la sanitat pública autonòmica i el personal laboral de les entitats públiques empresarials, fundacions, consorcis o societats mercantils públiques del sector públic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. d)Tot el funcionariat representat a la Mesa Sectorial de Serveis Generals i el personal laboral de serveis generals que presta serveis a qualsevol administració pública de les Illes Balears. No s'estén, per tant, al personal docent, al personal estatutari al servei de la sanitat pública autonòmica ni al personal laboral de les entitats públiques empresarials, fundacions, consorcis o societats mercantils públiques del sector públic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Quina d'aquestes opcions no concorda amb les definicions de violència masclista recollides a la Llei 11/2016, del 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes? a)Violència simbòlica: violència que inclou icones, representacions, narratives, imatges, etc. que reprodueixen o transmeten relacions de dominació dels homes respecte de les dones, així com desigualtats de poder entre sexes i de segregació. b)Mutilació genital femenina: qualsevol procediment que implica o pot implicar una eliminació total o parcial dels genitals femenins o hi produeix lesions, encara que hi hagi consentiment exprés o tàcit de la dona o de la nina. c)Feminicidi: assassinat de dones pel fet de ser dones, sempre que hi hagi hagut relació de parella. d)Violència econòmica: violència que inclou la privació intencionada, i no justificada legalment, de recursos per al benestar físic o psicològic de les dones i de les filles i els fills o la discriminació en la disposició dels recursos compartits en l'àmbit de la convivència de parella.
D'acord amb la Llei 11/2016, del 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, quin requisit han de tenir les empreses per a obtenir els beneficis derivats de l'elaboració d'un pla d'igualtat? a)El visat previ del Govern de les Illes Balears, en els termes establerts reglamentàriament. b)El visat previ de la Inspecció de Treball, en els termes establerts reglamentàriament. c)El visat previ de l’Institut Balear de la Dona, en els termes establerts reglamentàriament. d)El visat previ de l’Observatori per a la Igualtat de les Illes Balears, en els termes establerts reglamentàriament.
Quina d’aquestes accions no es preveu com a eina de capacitació en matèria d’igualtat del personal al servei de les administracions públiques? a)Establir requisits específics de coneixement en matèria d’igualtat per a accedir a llocs que tenguin, entre altres, les funcions d’impulsar i dissenyar programes d’igualtat d’oportunitats i de donar assessorament tècnic en matèria d’igualtat entre dones i homes. b)Establir programes específics d’actualització i reciclatge del personal adscrit als organismes responsables en matèria d’igualtat, que s’han de dur a terme preferentment en horari laboral i que en aquest cas són obligatoris. c)Incloure continguts relatius a la legislació d’igualtat de dones i homes i la seva aplicació a l’activitat administrativa en els temaris dels processos de selecció per a l’accés a la funció pública. d)Incentivar membres dels diferents equips de treball amb coneixements demostrats en matèria d’igualtat perquè actuïn des del seu lloc de feina com a suport per a supervisar la implantació de les diferents mesures.
Quan ha d’elaborar el Govern de les Illes Balears, en els termes que s’estableixin reglamentàriament, un informe sobre el conjunt de les seves actuacions en relació amb l'efectivitat del principi d'igualtat entre dones i homes? a)Cada dos anys. b)Cada legislatura. c)Cada any. d)Semestralment.
Quines funcions té l'Observatori per a la Igualtat, adscrit a l'Institut Balear de la Dona? a)Crear, analitzar i difondre informació periòdica i sistemàtica sobre l’anàlisi dels indicadors d'igualtat de dones i homes a les Illes Balears, desglossats per illes, que serveixin per a realitzar propostes de noves polítiques dirigides a canviar i millorar la situació de les dones als diversos àmbits. b)Cercar, analitzar i difondre informació periòdica i sistemàtica sobre l’evolució dels indicadors d'igualtat de dones i homes a les Illes Balears, desglossats per illes, que serveixin per a realitzar propostes de noves polítiques dirigides a canviar i millorar la situació de les dones als diversos àmbits. c)Cercar, analitzar i difondre informació periòdica i sistemàtica sobre les diferents legislacions en matèria d'igualtat de dones i homes a les Illes Balears que serveixin per a realitzar propostes de noves polítiques dirigides a canviar i millorar la situació de les dones als diversos àmbits. d)Cercar, analitzar i difondre informació periòdica i sistemàtica sobre l’evolució dels indicadors d'igualtat de dones i homes a les Illes Balears, desglossats per illes, que serveixin per a realitzar propostes de noves polítiques dirigides a canviar i millorar la situació de les dones i dels homes als diversos àmbits.
A quines entitats sol·licitants han d’impedir les administracions públiques de les Illes Balears i els organismes i les entitats que en depenen la concessió de subvencions, beques o qualsevol tipus d'ajuda pública? a)A les que hagin estat sancionades i condemnades per exercir i tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa i sentència judicial fermes. b)A les que hagin estat sancionades o condemnades per exercir o tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa o sentència judicial fermes. c)A les que hagin estat sancionades o condemnades per exercir pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa o sentència judicial fermes. d)A les que hagin estat sancionades i condemnades per exercir o tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe, per resolució administrativa o sentència judicial fermes.
Qui ha d’exercir les competències en matèria de polítiques de gènere, conciliació de la vida familiar i laboral i dona a les Illes Balears? a)L'Administració de la Comunitat Autònoma al conjunt de les Illes Balears o les administracions de les administracions locals als seus respectius àmbits territorials. b)L'Administració de la Comunitat Autònoma al conjunt de les Illes Balears o les administracions dels consells insulars als seus respectius àmbits autonòmics. c)L’Administració de la Comunitat Autònoma al conjunt de les Illes Balears o les administracions dels consells insulars als seus respectius àmbits territorials. d)L’Administració de la Comunitat Autònoma al conjunt de les Illes Balears o les administracions dels consells municipals als seus respectius àmbits territorials.
Assenyalau la resposta correcta: a)D'acord amb l'article 28.1 de l'Estatut bàsic de l’empleat públic un treball té el mateix valor que un altre quan la naturalesa de les funcions o tasques efectivament encomanades, les condicions educatives, professionals o de formació exigides per al seu exercici, els factors estrictament relacionats amb el seu exercici i les condicions laborals en què aquestes activitats es duen a terme en realitat són equivalents. b)D'acord amb l'article 28.1 de l'Estatut dels treballadors un treball té el mateix valor que un altre quan la naturalesa de les funcions o tasques efectivament encomanades, les condicions educatives, professionals o de formació exigides per al seu exercici, els factors estrictament relacionats amb el seu exercici i les condicions laborals en què aquestes activitats es duen a terme en realitat són equivalents. c)D'acord amb l'article 28.1 de l'Estatut bàsic de l’empleat públic un treball té el mateix valor que un altre quan el resultat de les funcions o tasques efectivament realitzades, les condicions educatives, professionals o de formació demostrades per al seu exercici, els factors estrictament relacionats amb el seu exercici i les condicions laborals en què aquestes activitats es duen a terme en realitat són equivalents. d)D'acord amb l'article 28.1 de l'Estatut dels treballadors un treball té el mateix valor que un altre quan el resultat de les funcions o tasques efectivament realitzades, les condicions .
Quin d’aquests principis generals que han de regir les actuacions dels poder públics de les Illes Balears per a garantir la igualtat entre dones i homes no està recollit per la Llei 11/2016, del 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes? a)L'adopció de les mesures necessàries per a fer un ús no sexista del llenguatge i, en tot cas, per a evitar la invisibilitat de les dones a través del llenguatge. b)La incorporació del principi d’igualtat de gènere, el respecte cap a la diversitat afectiva i sexual i la coeducació al sistema educatiu de les Illes Balears. c)La protecció especial del dret a la igualtat de tracte de persones del col·lectiu LGTBI. d)La corresponsabilitat arran del repartiment equilibrat entre dones i homes de les responsabilitats familiars, les tasques domèstiques i l'atenció de les persones en situació de dependència.
Les víctimes de violència de gènere poden personar-se com a acusació particular en qualsevol moment del procediment? a)Sí, i això permet retrotreure o reiterar les actuacions ja practicades abans de la seva personació. b)Sí, i això permet retrotreure i reiterar les actuacions ja practicades abans de la seva personació. c)Sí, tot i que això no permet retrotreure les actuacions ja practicades abans de la seva personació, però sí reiterar aquelles de les quals quedin dubtes. d)Sí, tot i que això no permet retrotreure ni reiterar les actuacions ja practicades abans de la seva personació.
Durant quant de temps tenen dret a bonificació les empreses que formalitzen contractes d'interinitat per a substituir treballadores víctimes de violència de gènere? a)Durant tot el període en els supòsits de mobilitat geogràfica o canvi de centre de treball o durant sis mesos en els supòsits de suspensió de la treballadora substituïda. b)Durant tot el període, tant en els casos de suspensió de la treballadora substituïda com en els supòsits de mobilitat geogràfica o canvi de centre de treball. c)Durant tot el període de suspensió de la treballadora substituïda o durant sis mesos en els supòsits de mobilitat geogràfica o canvi de centre de treball. d)Durant tot el període de suspensió de la treballadora substituïda o durant nou mesos en els supòsits de mobilitat geogràfica o canvi de centre de treball.
Com es poden acreditar les situacions de violència de gènere que donen lloc al reconeixement de drets laborals i prestacions de la Seguretat Social regulats a la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere? a)Mitjançant, entre d’altres, una sentència condemnatòria per un delicte de violència de gènere, una ordre de protecció o qualsevol altra resolució judicial que acordi una mesura cautelar a favor de la víctima, o bé per l'informe del Ministeri Fiscal que indiqui l'existència d'indicis que la demandant és víctima de violència de gènere. b)Mitjançant una sentència condemnatòria per un delicte de violència de gènere, una ordre de protecció o qualsevol altra resolució judicial que acordi una mesura cautelar a favor de la víctima, o bé per l'informe del Ministeri Fiscal que indiqui l'existència d'indicis que la demandant és víctima de violència de gènere. c)Mitjançant el certificat d’una sentència condemnatòria per un delicte de violència de gènere, una ordre de protecció i qualsevol altra resolució judicial que acordi una mesura cautelar a favor de la víctima, així com l'informe del Ministeri Fiscal que indiqui l'existència d'indicis que la demandant és víctima de violència de gènere. d)Mitjançant, entre d’altres, el certificat d’una sentència condemnatòria per un delicte de violència de gènere, una ordre de protecció i qualsevol altra resolució judicial que acordi una mesura cautelar a favor de la víctima, així com l'informe del Ministeri Fiscal que indiqui l'existència d'indicis que la demandant és víctima de violència de gènere.
Quins són els instruments recollits al Reial decret 902/2020, de 13 d’octubre, d’igualtat retributiva entre dones i homes mitjançant els quals s’ha d’aplicar el principi de transparència retributiva? a)Els registres de personal, l'auditoria retributiva, el sistema de valoració de llocs de feina de la classificació professional continguda a l'empresa i al conveni col·lectiu que fos aplicable, i el dret d'informació de les persones treballadores. b)Els registres retributius, l'auditoria retributiva, el sistema d’avaluació del compliment dels llocs de feina de la classificació professional continguda a l'empresa i al conveni col·lectiu que fos aplicable, i el dret d'informació de les persones treballadores. c)Els registres retributius, l'auditoria retributiva, el sistema de valoració de llocs de feina de la classificació professional continguda al conveni col·lectiu que fos aplicable, i el dret d'informació de les treballadores. d)Els registres retributius, l'auditoria retributiva, el sistema de valoració de llocs de feina de la classificació professional continguda a l'empresa i al conveni col·lectiu que fos aplicable, i el dret d'informació de les persones treballadores.
No complir les obligacions que en matèria de plans i mesures d’igualtat estableixen la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, l’Estatut dels treballadors o el conveni col·lectiu que sigui aplicable està tipificat com a falta: a)Lleu. b)Greu. c)Molt greu. d)No està tipificat.
Quins són els dos òrgans administratius que crea el títol III de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere relatiu a la tutela institucional? a)La Direcció General del Govern contra la Violència sobre la Dona i l’Observatori Estatal de Violència sobre la Dona, com un òrgan col·legiat. b)La Delegació Especial del Govern contra la Violència sobre la Dona i l’Observatori Estatal de Violència sobre les persones, com un òrgan col·legiat. c)La Direcció General del Govern contra la Violència sobre les persones i l’Observatori Estatal de Violència sobre la Dona, com un òrgan col·legiat. d)La Delegació Especial del Govern contra la Violència sobre la Dona i l’Observatori Estatal de Violència sobre la Dona, com un òrgan col·legiat. .
Quin és l’objectiu de les accions de responsabilitat social en matèria d’igualtat que poden realitzar les empreses? a)Promoure condicions d'igualtat entre les dones i els homes al si de l'empresa o al seu entorn social. b)Vetlar perquè es compleixin les condicions d'igualtat entre les dones i els homes implantades per l’administració de cada comunitat autònoma al si de l'empresa o al seu entorn social. c)Promoure condicions d'igualtat per a les dones al si de l'empresa o al seu entorn social. d)Concertar amb la comunitat autònoma condicions d'igualtat entre les dones i els homes al si de l'empresa o al seu entorn social. .
Què és el Consell de Participació de la Dona? a)És una secretaria general de consulta, vigilància i assessorament, amb la finalitat essencial de participar mitjançant diferents vies en la consecució efectiva del principi d’igualtat de tracte. b)És una secretaria general de consulta i assessorament, amb la finalitat essencial de servir de via per a la participació de les dones en la consecució efectiva del principi d’igualtat de tracte i d‘oportunitats entre dones i homes, i de lluitar contra la discriminació per raó de sexe. c)És un òrgan col·legiat de consulta, assessorament i vigilància, amb la finalitat essencial de servir de via per a la participació de les dones en la consecució efectiva del principi d’igualtat de tracte i d‘oportunitats entre dones i homes, i de lluitar contra la discriminació per raó de sexe. d) És un òrgan col·legiat de consulta i assessorament, amb la finalitat essencial de servir de via per a la participació de les dones en la consecució efectiva del principi d’igualtat de tracte i d‘oportunitats entre dones i homes, i de lluitar contra la discriminació per raó de sexe. .
D’acord amb la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes és un principi informador de l'ordenament jurídic i com a tal: a)S'ha d’integrar i observar en l'aplicació de les normes jurídiques b)Es pot integrar i observar en la interpretació i l'aplicació de les normes jurídiques. c) S'ha d’integrar i observar en la interpretació i l'aplicació de les normes jurídiques. d)S'ha d’integrar i observar en la interpretació i l'aplicació de les sentències.
Què es considera discriminació indirecta per raó de sexe? a)La situació en què es troba una persona que sigui, hagi estat o pugui ser tractada, tenint en compte el seu sexe, de manera menys favorable que una altra en situació comparable. b) La situació en què una disposició, un criteri o una pràctica aparentment neutres posa persones d'un sexe en desavantatge particular respecte de persones de l'altre sexe, llevat que aquesta disposició, criteri o pràctica es pugui justificar objectivament en atenció a una finalitat legítima i que els mitjans per a assolir aquesta finalitat siguin necessaris i adequats. c)La situació en què es troba una persona que sigui, hagi estat o pugui ser tractada, sense tenir en compte el seu sexe, de manera menys favorable que una altra en situació comparable. d)La situació en què una disposició, un criteri o una pràctica aparentment neutres posa persones de diferents sexes en desavantatge particular respecte de persones dels altres sexes, tenint en compte que aquesta disposició, criteri o pràctica es pugui justificar objectivament en atenció a una finalitat legítima i que els mitjans per a assolir aquesta finalitat siguin necessaris i adequats. .
Quin és l'òrgan responsable d'adoptar plans i programes conjunts d'actuació perquè l'AGE i les administracions de les comunitats autònomes cooperin per a integrar el dret d'igualtat entre dones i homes en l'exercici de les competències respectives? a) La Conferencia Sectorial de la Dona. b)L’Institut de la Dona. c)L’Observatori Estatal d’Igualtat d)La Conferència Estatal de la Dona.
Quina d'aquestes accions no es preveu com un deure de les administracions públiques, en l'àmbit de les competències respectives i en aplicació del principi d'igualtat entre dones i homes? a)Remoure els obstacles que impliquen la pervivència de qualsevol tipus de discriminació per tal d'oferir condicions d'igualtat efectiva entre dones i homes a l'accés a l'ocupació pública i en el desenvolupament de la carrera professional. b)Facilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, sense detriment de la promoció professional. c)Fomentar la formació en igualtat, tant a l'accés a l'ocupació pública com al llarg de la carrera professional. d) Promoure la presència equilibrada de dones de totes les edats als òrgans de selecció i valoració.
El Conveni del Consell d'Europa sobre prevenció i lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica estableix com a delicte totes les formes de violència contra la dona. Això implica per als estats membres que: a)Poden desenvolupar aquests delictes als seus sistemes jurídics. b) Ja no cal que introduexin aquests delictes als seus sistemes jurídics c)Poden introduir aquests delictes als seus sistemes jurídics. d)Han d’introduir aquests delictes als seus sistemes jurídics .
Què conté la plantilla que s'aprova anualment amb el pressupost de l'entitat local? a)Tots els llocs de treball reservats a funcionaris, personal laboral i eventual b)Tots els llocs de treball reservats a funcionaris, interins i personal eventual c)Tots els llocs de treball reservats a funcionaris, personal laboral i regidors d)Tots els llocs de treball reservats a funcionaris, personal directiu i eventual.
Òrgan competent per a la determinació del nombre, característiques i retribucions del personal eventual: a)Ple de la Corporació. b)Alcalde. c)Regidor de Funció Pública. d)Comissió del Ple de Recursos Humans.
Instruments de gestió de personal, segons la Llei 7/85, de 2 dabril, Reguladora de les bases de règim local: a)Plantilla orgànica, relació de llocs de treball i registre de personal. b)Plantilla inorgànica, relació de llocs de treball i registre de personal laboral. c)Plantilla orgànica, relació de llocs de confiança i registre de personal. d)Plantilla orgànica, relació de llocs de treball eventual i registre de personal directiu.
És un Deure i un principi ètic dels empleats públics: a)Acceptar tracte de favor o situació que impliqui privilegi o avantatge injustificat, per part de persones físiques o entitats privades. b)No acceptar cap tracte de favor o situació que impliqui privilegi o avantatge injustificat, per part daltres administracions. c)Acceptar tracte de favor o situació que impliqui privilegi o avantatge injustificat, per part d'altres administracions. d)No acceptar cap tracte de favor o situació que impliqui privilegi o avantatge injustificat, per part de persones físiques o entitats privades.
Situació de servei actiu dels funcionaris públics: a)La prestació de serveis intermitents sigui quin sigui l'Administració o organisme públic o entitat en què estiguin destinats. b)La prestació de serveis passius sigui quina sigui l'Administració o organisme públic o entitat on es trobin destinats c)La prestació de serveis sigui quina sigui l'Administració o organisme públic o entitat on es trobin destinats. d)La prestació de serveis a l'Administració on va obtenir plaça interina.
La suspensió provisional com a mesura cautelar en la tramitació d'un expedient disciplinari no podrà excedir a)6 mesos b)9 mesos c)12 mesos d)3 mesos.
En quina d’aquestes actuacions ha de justificar degudament la concurrència de la urgència o raons d’especial interès general el Govern en funcions: a)Les delegacions acordades en favor d'altres òrgans. b)L’aprovació de contractes i concessions per un valor superior a 100.000 euros i l’adquisició i alienació de béns pel mateix import. c)L’aprovació d'ofertes d'ocupació pública. d)Les respostes b) i c) són correctes.
Per quina d’aquestes causes el president ha de continuar en l’exercici del càrrec fins que el successor n’hagi pres possessió? a)La denegació de la qüestió de confiança. b)La declaració d'incompatibilitat adoptada pel Ple. c)L'acabament del mandat d'acord amb la legislació electoral. d)Les respostes a) i c) són correctes.
Els ens del sector públic instrumental dels consells insulars es regeixen per: a)Per a l’elaboració i aprovació dels pressuposts, dels comptes anuals, tresoreria i fiscalització, per la legislació d’hisendes locals. b)El patrimoni, per la legislació de patrimoni, si escau. c)Pel reglament orgànic del consell insular corresponent. d)Totes les respostes anteriors són correctes.
Els consells insulars emparen els drets dels ciutadans, mitjançant: a)Els instruments i procediments adequats per rebre la informació institucional i administrativa per a l’exercici dels seus dret i participació en l’organització de l’Administració insular. b)L’assistència a les sessions del Ple fent ús de les facultats determinades pel reglament orgànic. c)Les consultes en els procediments de planificació sectorial i d’elaboració normativa. d)Totes les respostes anteriors són correctes.
És competència de la presidència: a)Aprovar els convenis i els acords de col·laboració i cooperació amb altres administracions públiques o subjectes privats, quan no correspongui expressament a altres òrgans. b)Desenvolupar la gestió econòmica, autoritzar despeses i dur a terme qualsevol altre acte de gestió pressupostària en l'àmbit de la seva competència i d'acord amb el pressupost, i aprovar la liquidació del pressupost. c)Exercir la direcció superior del personal al servei de l'Administració insular i els seus organismes dependents. d)Crear, modificar i suprimir organismes autònoms, entitats públiques empresarials, fundacions i societats mercantils per a la gestió de serveis de competència insular.
Les comissions del Ple: a)Poden ser permanents, especials o d’urgència, d'acord amb el que prevegi el reglament orgànic. b)Estan integrades pels membres que designin els grups polítics en proporció al nombre de consellers insulars que els representin en el Ple. c)Tenen entre les seves competències el seguiment, la fiscalització i el control de la gestió del president, del Consell Executiu i dels seus membres. d)Tenen entre les seves competències, l'estudi, l'informe o la consulta dels assumptes que hagin de ser sotmesos a la decisió del Ple i del Consell Executiu.
Integren els consells insulars: a)Els consellers elegits per cadascuna de les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa, en els termes que assenyalen l'Estatut d'autonomia i la legislació electoral dels consells insulars. El Consell Insular de Formentera està integrat pels candidats electes en les eleccions municipals. b)Els consellers elegits per cadascuna de les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, en els termes que assenyalen l'Estatut d'autonomia i la legislació electoral dels consells insulars. c)Els diputats elegits per al Parlament a les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. d)Els diputats elegits per al Parlament en les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa. El Consell Insular de Formentera està integrat pels candidats electes en les eleccions municipals.
Els secretaris tècnics: a)Són òrgans de govern. b)Són òrgans directius. c)Són personal tècnic de la plantilla del consell. d)Són els responsables del sector públic instrumental.
La Llei 4/2022, de 8 de juny, de consells insulars, té com a objecte: a)Establir el funcionament, el règim jurídic i el finançament dels consells insulars i de les entitats que en depenen. b)Establir el funcionament i el règim jurídic dels consells insulars i de les entitats que en depenen. c)Establir el funcionament, el règim jurídic, el règim electoral i el finançament dels consells insulars i de les entitats que en depenen. d)Establir el funcionament i el règim jurídic dels consells insulars. El finançament de les entitats que en depenen, es defineix als estatuts de cadascuna d’elles.
Denunciar Test