option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

C

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
C

Descripción:
C - Test

Fecha de Creación: 2017/07/27

Categoría: Otros

Número Preguntas: 211

Valoración:(0)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

Definició de competència. el conjunt de funcions que l’ordenament jurídic atribueix a un subjecte públic en una determinada matèria. el conjunt de lleis que l’ordenament jurídic atribueix a un subjecte públic en una determinada matèria. el conjunt de funcions que l’ordenament jurídic atribueix a un subjecte privat en una determinada matèria. el conjunt de reglaments que l’ordenament jurídic atribueix a un subjecte públic en una determinada matèria.

Quina es la norma atributiva de les competències de la Generalitat?. EAC. CE. LO. Reglament.

l’Estat té competència exclusiva sobre la seguretat pública, sens perjudici que les comunitats autònomes puguin crear policies en la forma que els respectius estatuts estableixin dins el marc del que disposi una llei orgànica. 149.1.29. 149.1.10. 149.1.19. 149.3.29.

LLEI ORGÀNICA de forces i cossos de seguretat. LLEI ORGÀNICA 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat. LLEI ORGÀNICA 2/1986, de 12 de març, de forces i cossos de seguretat. LLEI ORGÀNICA 3/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat. LLEI ORGÀNICA 4/1986, de 12 de març, de forces i cossos de seguretat.

Competències Generalitat en matèria d'emergència i protecció civil. Exclusiva en protecció civil i executiva en salvament marítim i seguretat nuclear. Executiva en protecció civil i exclusiva en salvament marítim i seguretat nuclear. Concurrent en protecció civil i executiva en salvament marítim i seguretat nuclear. Exclusiva en protecció civil i concurrent en salvament marítim i seguretat nuclear.

Competències Generalitat en matèria de joc i espectacles. Exclusiva. Executiva. Compartida. Concurrent.

Competències Generalitat en matèria de seguretat privada. Executiva (Legislació de l'Estat). Compartida (Legislació de l'Estat). Concurrent (Legislació de l'Estat). Exclusiva.

Competències Generalitat en matèria de seguretat pública (EAC 164). La planificació i la regulació del sistema de seguretat pública de Catalunya i l’ordenació de les policies locals. La creació i l’organització de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra. El control i la vigilància del trànsit. La planificació i la regulació del sistema de seguretat pública de Catalunya i l’ordenació de les policies locals. La creació i l’organització de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra. La creació i l’organització de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra. El control i la vigilància del trànsit. La planificació i la regulació del sistema de seguretat pública de Catalunya i l’ordenació de les policies locals. El control i la vigilància del trànsit.

La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra té com a àmbit d’actuació el conjunt del territori de Catalunya i exerceix totes les funcions pròpies d’un cos de policia, en els àmbits següents: La seguretat ciutadana i l’ordre públic - La policia administrativa, que inclou la que deriva de la normativa estatal - La policia judicial i la investigació criminal, que inclou la investigació de les diverses formes de crim organitzat i terrorisme. La seguretat ciutadana i l’ordre públic - La policia judicial i la investigació criminal, que inclou la investigació de les diverses formes de crim organitzat i terrorisme. La policia administrativa, que inclou la que deriva de la normativa estatal - La policia judicial i la investigació criminal, que inclou la investigació de les diverses formes de crim organitzat i terrorisme. La seguretat ciutadana i l’ordre públic - La policia administrativa, que inclou la que deriva de la normativa estatal.

Mitjançant la Llei orgànica 6/1997, de 15 de desembre, l’Estat va transferir a la Generalitat les: Competències executives en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor a la Comunitat Autònoma de Catalunya, llevat del que fa referència a permisos i llicències per conduir, examen per a l’obtenció del permís de conduir i matriculació i expedició de permisos o llicències de circulació. Competències compartides en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor a la Comunitat Autònoma de Catalunya, llevat del que fa referència a permisos i llicències per conduir, examen per a l’obtenció del permís de conduir i matriculació i expedició de permisos o llicències de circulació. Competències exclusives en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor a la Comunitat Autònoma de Catalunya, llevat del que fa referència a permisos i llicències per conduir, examen per a l’obtenció del permís de conduir i matriculació i expedició de permisos o llicències de circulació. Competències concurrents en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor a la Comunitat Autònoma de Catalunya, llevat del que fa referència a permisos i llicències per conduir, examen per a l’obtenció del permís de conduir i matriculació i expedició de permisos o llicències de circulació.

Mitjançant la Llei 14/1997, de 24 de desembre, es va crear un organisme autònom denominat. Servei Català de Trànsit. DGT. Servei de Trànsit. Servei nacional de Trànsit.

D’acord amb l’article 164.1. el control i la vigilància del trànsit són competències: Pròpies de la Generalitat. Delegades. Executives. Compartides.

Les funcions genèriques del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya es recullen en el Decret: 1/2018, de 19 de maig, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. 2/2015, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. 4/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. 5/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

El Gabinet del Conseller és la unitat que li dona assistència i suport. Aquesta unitat s’estructura en les oficines següents: Oficina de Relacions Institucionals - Oficina de la Secretaria del Conseller - Oficina de Comunicació - Oficina de Protocol. Oficina de la Secretaria del Conseller - Oficina de Comunicació - Oficina de Protocol. Oficina de Relacions Institucionals - Oficina de Comunicació - Oficina de Protocol. Oficina de Relacions Institucionals - Oficina de la Secretaria del Conseller - Oficina de Comunicació.

Consell de Direcció del Departament d'interior?. Conseller Interior - Secretari General (Director General) - Cap Gabinet Conseller i altres càrrecs. Conseller Interior - Cap Gabinet Conseller i altres càrrecs. Secretari General (Director General) - Cap Gabinet Conseller i altres càrrecs. Conseller Interior - Secretari General (Director General) - i altres càrrecs.

El Departament d’Interior s’estructura principalment en els òrgans següents: Direcció de Serveis - Assessoria Jurídica - Gabinet Tècnic - Subdireccions territorials d’Interior. Secretaria General - Direcció de Serveis - Gabinet Tècnic - Subdireccions territorials d’Interior. Secretaria General - Direcció de Serveis - Assessoria Jurídica - Subdireccions territorials d’Interior. Secretaria General - Direcció de Serveis - Assessoria Jurídica - Gabinet Tècnic.

A la Secretaria General (Interior) estan adscrits els organismes següents: Institut de Seguretat Pública de Catalunya - Servei Català de Trànsit - Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya. Institut de Seguretat Pública de Catalunya - Servei Català de Trànsit - Centres penitenciaris. Institut de Seguretat Pública de Catalunya- Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya. Institut de Seguretat Pública de Catalunya - Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya.

A qui correspon el comandament, la direcció i la inspecció de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra, sota la direcció i supervisió de les autoritats superiors, assegurar la convivència pacifica i la protecció de les persones i els béns en tot el territori de Catalunya, així com vetllar per garantir la protecció del lliure exercici dels drets i les llibertats i la seguretat ciutadana. A la persona titular de la Direcció General de la Policia. A la persona titular del Departament d'interior. President de la Generalitat. Major dels Mossos d’Esquadra.

Estructura de la Direcció General de la Policia: Gabinet del Director - Servei d’Assessorament Jurídic - Subdirecció General d’Administració i Serveis -Subdirecció General de Recursos Humans. Gabinet del Director - Subdirecció General d’Administració i Serveis - Subdirecció General de Recursos Humans. Gabinet del Director - Servei d’Assessorament Jurídic - Subdirecció General d’Administració i Serveis. Gabinet del Director - Servei d’Assessorament Jurídic - Subdirecció General de Recursos Humans.

Quin és l’òrgan encarregat de donar suport a la persona titular de la Direcció General de la Policia i als màxims comandaments de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra en l’exercici de les relacions protocol·làries que es mantenen amb les institucions del sistema de seguretat, així com en la preparació d’intervencions públiques, reunions o altres activitats derivades de la seva responsabilitat. El Gabinet del Director. Servei d’Assessorament Jurídic. Subdirecció General d’Administració i Serveis. Subdirecció General de Recursos Humans.

Amb quina finalitat el capità general de Catalunya va crear el cos de Mossos d’Esquadra l'Abril de 1719?. Amb la finalitat de mantenir l’ordre públic en substitució de la institució catalana del Sometent i perseguir els últims reductes dels Miquelets partidaris de l’arxiduc Carles d’Àustria. Amb la finalitat perseguir els últims reductes dels Miquelets partidaris de l’arxiduc Carles d’Àustria. Amb la finalitat de mantenir l’ordre públic en substitució de la institució catalana del Sometent. Amb la finalitat de mantenir l’ordre públic.

En els seus orígens, el cos de Mossos d’Esquadra era?. un institut armat de naturalesa civil, amb doble dependència civil i militar. un institut armat de naturalesa civil. un institut armat de naturalesa civil, amb dependència militar. un institut armat de naturalesa civil, amb dependència civil.

a partir de l’any 1776 (Als mossos), se’ls atorga la funció de fer d’escorta del president de. la Sala del Crim de la Reial Audiència de Barcelona, servei que realitzaven de paisà. la Reial Audiència de Barcelona, servei que realitzaven de paisà. la Sala del Tribunal Suprem Barcelona, servei que realitzaven de paisà. la Sala del Crim, servei que realitzaven de paisà.

l’any 1868 el CME va ser abolit per ordre del mateix?. general Prim. Primo de Rivera. Isabel II. Guardia Civil.

A 1994 quin canvi fonamental s'inicia en l’essència del cos?. De policia funcional a policia integral. De policia funcional a policia universal. De policia funcional a policia territorial. De policia funcional a policia judicial.

Quis elements indispensables es troben documentats a la Carta de Serveis de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra?. Missió, Visió i Valors. Missió, Visió, Valors i equip. Visió i Valors. Missió, Visió i Valentia.

La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra té com a missió?. fer de Catalunya un país segur, protegir el lliure exercici dels drets i les llibertats i garantir la seguretat ciutadana, vetllant, des de la proximitat, per la convivència pacífica i la protecció de les persones i els béns, d’acord amb l’ordenament jurídic. Perseguir accions terroristes. Garantir els drets i llibertarts del ciutadans de Catalunya. Protegir el sistema polític establert.

La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra té com a VISIÓ?. ser una policia de referència en matèria de seguretat i garantir la protecció i el servei de les persones a Catalunya, des de la proximitat i la professionalitat, oferint un servei de qualitat. Oferir un servei de qualitat. Ser la millor policia del món. Oferir un servei de qualitat i de referència.

La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra té com a VALORS?. proximitat, el compromís, la integritat, voluntat de servei i eficàcia. proximitat, el compromís i la integritat. compromís i la integritat. compromís, la integritat, voluntat de servei i eficàcia.

Periodicitat del Pla General de Seguretat de Catalunya?. quadriennal. anual. semestral. biennal.

De que tracta la Carta de Serveis de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra?. Aquest document és un dels instruments per a la gestió de la qualitat que se centra en la ciutadania i la seva satisfacció pel que fa a la prestació del servei. Deontologia policial. Àmbits d'actuació. Desplegament territorials dels serveis.

Quin sistema permet fer avançar la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra vers la millora continuada i la superació professional de manera permanent, d’acord amb la política de qualitat de la Direcció General de la Policia?. Sistema de Gestió de la Qualitat de la Direcció General de la Policia. Sistema de Gestió de la Direcció General de la Policia. Servei de Gestió i Qualitat de la Policia. Sistema Qualitat de la Direcció General de la Policia.

Quins dos processos hi ha al Sistema de Gestió de la Qualitat de la Direcció General de la Policia?. Procés de la detenció i Procés d’atenció a les víctimes de violència masclista, domèstica i altres víctimes vulnerables. Procés de la detenció i Procés d’atenció a les víctimes de trànsit. Procés de la detenció i Procés d’atenció. Procés de la detenció i Procés d’atenció a les víctimes d'actes terroristes.

Qui exerceix la direcció estratègica i el comandament operatiu del cos de mossos d’esquadra?. La Prefectura de la Policia (Direcció General de la Policia). La comissaria general. La comissaria policial. La comissaria central.

La comissaria general és un òrgan central que, de manera ordinària, s’adscriu a la?. Comissaria Superior de Coordinació Central. La Prefectura de la Policia. Regió policial. La divisió.

La divisió és un òrgan que, de manera ordinària, s’adscriu a?. una comissaria general. Regió. Unitat. comissaries superiors.

Serveis policials dependents de la Direcció General de la Policia (A banda de la Prefectura)?. El Gabinet del Director - Servei d’Assessorament Jurídic - Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació - Divisió d’Avaluació de Serveis - Divisió d’Afers Interns. El Gabinet del Director - Divisió d’Afers Interns. Divisió d’Avaluació de Serveis - Divisió d’Afers Interns. El Gabinet del Director - Servei d’Assessorament Jurídic - Divisió d’Avaluació de Serveis - Divisió d’Afers Interns.

Serveis policials dependents de la Prefectura de la Policia?. Comissaria Superior de Coordinació Central - Comissaria Superior de Coordinació Territorial - Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat - Sala Central de Comandament. Comissaria Superior de Coordinació Territorial - Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat - Sala Central de Comandament. Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat - Sala Central de Comandament. Comissaria Superior de Coordinació Central - Comissaria Superior de Coordinació Territorial - Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat.

La Comissaria Superior de Coordinació Central, en l’exercici de les seves funcions s’estructura en quatre comissaries generals: d’Investigació Criminal - d’Informació - Recursos Operatius - Mobilitat. d’Investigació Criminal - d’Informació - Recursos Operatius - Mobilitat - Protocol. d’Investigació Criminal - d’Informació - Recursos Operatius - Mobilitat - Serveis. d’Investigació Criminal - d’Informació - Recursos Operatius - Mobilitat - Ordre públic.

Les regions policials s'adscriu a?. La Comissaria Superior de Coordinació Territorial. La Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat. La Comissaria Superior de Coordinació Central. La Sala Central de Comandament.

Les nou regions policial que engloben el mapa de seguretat de Catalunya són: Metropolitana de Barcelona - Metropolitana Nord - Metropolitana Sud - Girona - Camp de Tarragona - Ponent - Central - Terres de l'Ebre - Pirineu Occidental. Metropolitana de Barcelona - Metropolitana Nord - Metropolitana Sud - Girona - Camp de Tarragona - Ponent - Central - Terres de l'Ebre - Pirineus i Aran. Metropolitana de Barcelona - Metropolitana Nord - Metropolitana Sud - Girona - Tarragona - Ponent - Central - Terres de l'Ebre - Pirineu Occidental. Metropolitana de Barcelona - Metropolitana Nord - Metropolitana Sud - Girona - Camp de Tarragona - Ponent - Central - Garraf - Pirineu Occidental.

Les regions policials es distribueixen al territori en forma?. Divisions territorials en forma d’àrees bàsiques policials (ABP). Divisions territorials en forma de grups territorials. Divisions territorials en forma de vegueries policials. Divisions territorials en forma de comarques policials.

De l’Escola de Policia de Catalunya, en depenen les unitats següents: L’Àrea d’Instructors de Policia - L’Àrea de Continguts de Formació Policial - El Servei de Formació Policial. L’Àrea d’Instructors de Policia - L’Àrea de Continguts Policials - El Servei de Formació del professorat. L’Àrea d’Instructors de Policia - L’Àrea de Continguts de Formació Policial - El Servei de Formació Policial - Serveis interns. L’Àrea d’Instructors de Policia - L’Àrea de Continguts de Formació Policial - El Servei de Formació Policial - Àrea professors policials.

La transferència de competències executives a la Generalitat en matèria de trànsit, circulació de vehicles i seguretat viària, va ser per la via de l’article: 150.2 de la Constitució espanyola. 150.1 de la Constitució espanyola. 150.3 de la Constitució espanyola. 150.4 de la Constitució espanyola.

El Servei Català de Trànsit és un organisme autònom de caràcter administratiu adscrit al?. Departament d'Interior. ISPC. Departament d'Empresa i Coneixement. Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

El Servei Català de Trànsit és un organisme autònom de caràcter administratiu adscrit al Departament d’Interior, creat a l’empara de la Llei?. 14/1997, de 24 de desembre. 14/1996, de 24 de desembre. 14/1995, de 24 de desembre. 14/1991, de 24 de desembre.

El Servei Català de Trànsit exerceix les competències que en matèria de trànsit, circulació de vehicles i seguretat viària van ser atribuïdes a la Generalitat de Catalunya la Llei orgànica... comença 1 gener 2018. 6/1997, de 15 de desembre. 6/1995, de 15 de desembre. 6/1996, de 15 de desembre. 6/1998, de 15 de desembre.

És competència del Servei Català de Trànsit impulsar l’elaboració?. Pla de seguretat viària. Objectius de seguretat viària. Establiment de seguretat viària. Direcció de seguretat viària.

Cada quan el Servei Català de Trànsit elabora el Pla de seguretat viària?. 3 anys. 4 anys. 2 anys. 5 anys.

en el marc de la Comissió Interdepartamental per a la Millora de la Seguretat Viària, els programes han de ser aprovats per?. pel Govern i tramesos al Parlament de Catalunya. pel Parlament i tramesos al Govern de Catalunya. pel President de la Generalitat i tramesos al Parlament de Catalunya. pel Conseller d'interior i tramesos al Parlament de Catalunya.

El Pla estratègic de seguretat viària de Catalunya 2014-2020 té com a objectiu prioritari assolir l’any 2020 una reducció del?. 50% en el nombre de morts a les vies catalanes respecte a l’any 2010. 40% en el nombre de morts a les vies catalanes respecte a l’any 2010. 50% en el nombre de morts a les vies catalanes respecte a l’any 2013. 80% en el nombre de morts a les vies catalanes respecte a l’any 2010.

Que planteja la visió zero l’any 2050? (UE). la desaparició total de la mortalitat a les vies catalanes. la desaparició total dels coches a les vies catalanes. la desaparició total de les vies catalanes. la desaparició total de la mortalitat de menors.

En Quantes subdireccions s'estrcutura El Servei Català de Trànsit?. 3 - Subdirecció General de Serveis, Subdirecció General de Gestió del Trànsit i Subdirecció General de Seguretat Viària. 3 - Subdirecció General de Serveis, Subdirecció General de Gestió i Subdirecció General de Seguretat. 3 - Subdirecció General d'Automoció, Subdirecció General de Gestió del Trànsit i Subdirecció General de Seguretat Viària. 3 - Subdirecció General de Serveis, Subdirecció General de Gestió del Trànsit i Subdirecció General de Seguretat Automovilística.

El Servei Català de Trànsit i la Direcció General de Policia exerciran coordinadament les funcions següents: Gestionar i controlar el trànsit en vies interurbanes, Adoptar les mesures necessàries per garantir la seguretat i la fluïdesa en el trànsit de les carreteres i actuació resta departaments de la Generalitat i administracions públiques. memoritzar.

El Servei Català del Trànsit té adscrits una sèrie d’òrgans: L’Observatori de la Seguretat Viària - Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària - Comissió Interdepartamental per a la Millora de la Seguretat Viària. L’Observatori de la Seguretat Viària - Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària. Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària - Comissió Interdepartamental per a la Millora de la Seguretat Viària. L’Observatori de la Seguretat Viària - Comissió Interdepartamental per a la Millora de la Seguretat Viària.

Per donar compliment a la idea que qualsevol persona que es desplacés per Europa pogués trucar a un mateix número de telèfon en cas d’emergència, el Consell de les Comunitats Europees va crear el 112, en quina decisió?. Decisió 91/396/CEE, de 29 de juliol. Decisió 90/396/CEE, de 29 de juliol. Decisió 91/398/CEE, de 29 de juliol. Decisió 91/396/CEE, de 30 de juliol.

Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya es realitza mitjançant la Llei?. 9/2007, de 30 de juliol. 9/2006, de 30 de juliol. 9/2005, de 30 de juliol. 9/2007, de 20 de juliol.

Quina es la llei d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya?. LLEI 4/2003, de 7 d'abril. LLEI 4/2003, de 3 d'abril. LLEI 4/2006, de 7 d'abril. LLEI 4/2005, de 7 d'abril.

El Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya és?. una entitat de dret públic, de personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d’obrar i amb autonomia de gestió. una entitat de dret privat, de personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d’obrar i amb autonomia de gestió. una entitat de dret privat, sense personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d’obrar i amb autonomia de gestió. una entitat de dret públic, de personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d’obrar i amb delegació.

El Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya té centres actius a. Reus i Barcelona. Reus i Badalona. Reus i Granollers. Reus i Girona.

Els òrgans de govern del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya són?. el president, el vicepresident, el Consell Rector i la Comissió Executiva. el president, el Ple, el Consell Rector i la Comissió Executiva. el president, el vicepresident, el Consell Comarcal i la Comissió Executiva. el president, el vicepresident, el Consell Rector i la Comissió legislativa.

nivells organitzatius PG-ME. la Prefectura de la Policia, les comissaries superiors de coordinació, les comissaries generals, les regions, les divisions, les àrees, les unitats, i els grups. les comissaries superiors de coordinació, la Prefectura de la Policia, les comissaries generals, les regions, les divisions, les àrees, les unitats, i els grups. la Prefectura de la Policia, les comissaries generals, les comissaries superiors de coordinació, les regions, les divisions, les àrees, les unitats, i els grups. la Prefectura de la Policia, les comissaries superiors de coordinació, les comissaries generals, les regions, les divisions, les àrees, els grups i les unitats.

el conjunt d’actuacions que du a terme la policia amb l’objectiu d’atendre i protegir la ciutadania?. funció assistencial. funció reactiva. funció correctiva. funció preventiva.

el conjunt d’accions que la policia pot dur a terme amb doblefinalitat; d’una banda, evitar la comissió d’actes il·lícits i, de l’altra, que els ciutadans esdevinguin víctimes?. funció preventiva. funció reactiva. funció correctiva. funció assistencial.

és l’encarregat d’estudiar la selecció, i el procés formatiu exigible als cossos de policia i al personal de protecció civil i de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments. Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Departament d'Interior. Protecció Civil. L’Institut de Seguretat civil.

La seguretat es desenvolupa des dels diferents nivells de l’Administració pública: Estat - CCAA - Ajuntaments. Corts Generals. Estat i Corts Generals. Estat i Exèrcit.

és el conjunt d’administracions, òrgans, autoritats i serveis que contribueixen a garantir la llibertat i la seguretat dels ciutadans i l’ordre públic?. sistema de seguretat pública. sistema de seguretat policial. sistema de seguretat privada. sistema de seguretat compartida.

La coordinació en matèria policial entre la Policia de la Generalitat i les FCSE s’articula a través dels acords de la..?. Junta de Seguretat de Catalunya (EAC 164.4). Consell de Seguretat (EAC 164.4). Consell Policial ME (EAC 164.4). Junta de Seguretat local (EAC 164.4).

Quin article de l'Estatut diu que Correspon a la Generalitat comandament suprem de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra i la coordinació de l’actuació de les policies locals.?. 164.2. 164.1. 164.3. 164.4.

La Llei orgànica de forces i cossos de seguretat. La Llei orgànica 2/1986. La Llei orgànica 5/1986. La Llei orgànica 2/1988. La Llei orgànica 4/1986.

Quin article de la Llei orgànica 2/1986, de forces i cossos de seguretat, proclama el principi de cooperació recíproca i el de coordinació orgànica?. L’article 3. L’article 2. L’article 1. L’article 4.

Quin article de la Llei orgànica 2/1986, fa una llista de les funcions que corresponen a les policies autonòmiques i distingeix entre les que els corresponen com a pròpies i les que ho són en col·laboració amb les FCSE?. l’article 38. l’article 28. l’article 48. l’article 36.

Quin article de la Llei orgànica 2/1986 regula les competències atribuïdes a la policia local?. L’article 53. L’article 56. L’article 55. L’article 54.

Si la policia local intervé en la protecció de manifestacions i en el manteniment de l’ordre en les grans concentracions humanes, ho fa únicament. a requeriment previ i a títol de col·laboradora amb les FCSE i amb les policies autonòmiques. sense requeriment previ i. sense requeriment previ i amb competències. a títol de col·laboradora amb les FCSE i amb les policies autonòmiques.

Si la policia local participa en funcions de policia judicial també ho fa com a col·laboradora de?. les unitats orgàniques de la policia judicial. policia judicial. Jutjats. Ministeri Fiscal.

Quina es la llei de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra?. Llei 10/94, d’11 de juliol. Llei 10/90, d’11 de juliol. Llei 11/94, d’11 de juliol. Llei 10/94, d’13 de juliol.

Quin article de la Llei 10/94, d’11 de juliol estableix que totes les funcions que l’ordenament jurídic atribueix al cos de Mossos d’Esquadra s’han de complir sota els principis de cooperació, coordinació i col·laboració mútua amb la resta de FCS?. l’article 12.2. l’article 12.1. l’article 12.3. l’article 12.4.

Quina es La Llei de policies locals?. Llei 16/1991, de 10 de juliol. Llei 16/1991, de 11 de juliol. Llei 16/1990, de 10 de juliol. Llei 16/1995, de 10 de juliol.

Dins la coordinació entre el cos de Mossos d’Esquadra i les FCSE (GC i PN) hi ha dos nivells: la coordinació institucional i l’operativa. la coordinació consultiva i l’operativa. la coordinació institucional i la consultiva. la coordinació institucional i la integral.

Quin article de la Llei orgànica 2/1986 estableix que la Junta de Seguretat és l’òrgan competent per resoldre les incidències que es produeixin en la col·laboració entre els membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i el cos de Mossos d’Esquadra?. L’article 50. L’article 55. L’article 51. L’article 52.

la Junta de Seguretat funciona i pren els acords?. òrgans col·legiats i unanimitat. òrgans policials i unanimitat. òrgans col·legiats i majoria simple. òrgans col·legiats i majoria absoluta.

La Junta de Seguretat de Catalunya està formada per? *la seva finalitat és coordinar les forces i cossos de seguretat de l’Estat i la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra. 5 Govern - 5 Generalitat. 4 Govern - 4 Generalitat. 3 Govern - 3 Generalitat. 6 Govern - 6 Generalitat.

La Junta de Seguretat de Catalunya està presidida per?. el president de la Generalitat de Catalunya. ministre d'interior. President Govern central. Major Mossos.

La Junta de Seguretat de Catalunya va acordar crear com a instrument d’intercanvi d’informació, desenvolupament de col·laboració tècnica, alimentació de bases de dades corporatives i per tal d’anar incrementant les relacions entre els cossos policials?. la Sala Interpolicial de Catalunya. la Sala d'informació Interpolicial de Catalunya. la Sala Interpolicial general. la Sala Interpolicial organitzativa.

Quin Reial Decret va crear dos tipus de comissions amb la finalitat d’harmonitzar i unificar la direcció en les forces policials adscrites a la investigació criminal en els seus diferents àmbits territorials. Comissió Nacional de Coordinació de la Policia Judicial. Comissió Provincial de Coordinació de la Policia Judicial. El Reial decret 769/1987, de 19 de juny, sobre regulació de la policia judicial, modificat pel Reial decret 54/2002, de 18 de gener. El Reial decret 769/1988, de 19 de juny, sobre regulació de la policia judicial, modificat pel Reial decret 54/2002, de 18 de gener. El Reial decret 789/1987, de 19 de juny, sobre regulació de la policia judicial, modificat pel Reial decret 54/2002, de 18 de gener. El Reial decret 769/1987, de 19 de juny, sobre regulació de la policia judicial, modificat pel Reial decret 24/2002, de 18 de gener.

cada any quants milions de turistes passen les seves vacances a Catalunya?. 25 milions. 35 milions. 20 milions. 22 milions.

En xifres globals, a Catalunya hi ha una proporció de? (policies). 4,5 policies per cada 1.000 habitants. 4,6 policies per cada 1.000 habitants. 4,3 policies per cada 1.000 habitants. 4,1 policies per cada 1.000 habitants.

El sistema de seguretat pública de Catalunya es fonamenta en els principis de?. cooperació, col·laboració, lleialtat institucional i auxili mutu entre les autoritats. cooperació, col·laboració, lleialtat institucional, auxili mutu entre les autoritats i policia judicial. col·laboració, lleialtat institucional i auxili mutu entre les autoritats. cooperació, lleialtat institucional i auxili mutu entre les autoritats.

és l'òrgan consultiu i de participació superior a Catalunya en matèria de seguretat, sens perjudici de les funcions i de les competències dels òrgans que la legislació vigent estableix en els sectors de la seguretat pública i la policia, la protecció civil, la seguretat viària i la seguretat privada. Consell de Seguretat de Catalunya. Junta Local de Seguretat. Junta de Seguretat. Consell Comarcal de Catalunya.

Quina llei defineix la composició i l’estructura del sistema de seguretat de Catalunya i estableix que la cooperació, la col·laboració, la lleialtat institucional i l’auxili mutu entre les autoritats són els principis rectors del sistema de seguretat pública de Catalunya?. Llei, la 4/2003, de 7 d’abril, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya. Llei, la 4/2004, de 7 d’abril, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya. Llei, la 4/2003, de 9 d’abril, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya. Llei, la 4/2006, de 7 d’abril, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

està integrat per: les autoritats de seguretat, els cossos policials i altres serveis públics o privats de seguretat, i els òrgans de coordinació i participació en matèria de seguretat?. El sistema de seguretat de Catalunya. El sistema de seguretat nacional. El sistema de seguretat policial. El sistema de seguretat públic.

Quin es l’òrgan col·legiat superior en matèria de seguretat a Catalunya?. El Govern de la Generalitat. Departament d'Interior. PG - ME. FCSE.

En l’àmbit local qui són l’autoritat superior en matèria de seguretat pública, en el marc de les seves competències?. els alcaldes. Conseller Interior. President Generalitat. FCSE.

els delegats territorials del Govern i les persones titulars d’òrgans del departament amb competències en matèria de seguretat pública o dels ajuntaments que, per atribució legal o per delegació expressa del conseller o consellera o de l’alcalde o alcaldessa, exerceixin les funcions corresponents en la matèria. tenen la condició d’autoritat de seguretat?. Si. No. Limitadament. Segons.

Les relacions entre els cossos de la policia de les institucions pròpies de Catalunya s’han de regir pels principis de?. complementarietat, coordinació, col·laboració, cooperació i auxili mutu. complementarietat, coordinació, col·laboració i cooperació. complementarietat, coordinació i col·laboració. complementarietat, coordinació, col·laboració, cooperació, auxili mutu i intervenció.

Els convenis entre el departament titular en matèria de seguretat pública i cada ajuntament permeten adaptar i concretar aquests principis a les circumstàncies de cada municipi, son les juntes de?. les juntes locals de seguretat. les juntes comarcals de seguretat. les juntes de seguretat. Consell de seguretat.

s’encarrega la funció d’assegurar la coordinació de les actuacions dels departaments del Govern que afectin la seguretat i el trasllat de la política general de seguretat a les actuacions sectorials dels departaments en l’àmbit del òrgans de coordinació?. Comissió del Govern per a la Seguretat. Comissió Seguretat. Junta de Govern. Junta de Seguretat.

és l’òrgan col·legiat consultiu superior en matèria de coordinació entre la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra i les policies locals a Catalunya, compost per representants del Govern i dels ajuntaments i presidit pel conseller o consellera del departament amb competències en matèria de seguretat pública?. Comissió de Policia de Catalunya. Comissió de Policia. Junta de Policia de Catalunya. Junta Local de Policia de Catalunya.

com a òrgan de coordinació però en l’àmbit territorial, es creen les?. comissions regionals de seguretat. Junta local seguretat. comissions locals de seguretat. comissions de seguretat.

tenen caràcter obligatori en els municipis que comptin amb policia local. juntes locals de seguretat. comissions locals de seguretat. juntes locals coordinació. comissions locals de coordinació.

la Mesa de Coordinació Operativa com a òrgan permanent i estable de coordinació i cooperació dels diversos cossos i serveis de seguretat al municipi, està adherit a?. La Junta Local de Seguretat. Comissió Local de Seguretat. ComissióSeguretat. La Junta de Seguretat.

és un instrument metodològic que ha de contenir el catàleg de les previsions, les actuacions i els mitjans relatius a tot allò que afecti o pugui afectar la convivència i la seguretat de les persones i els béns. Pla general de seguretat de Catalunya. Pla interdepartamental de seguretat de Catalunya. Pla general de seguretat. Pla territorial de seguretat de Catalunya.

Pla general de seguretat de Catalunya, té una periodicitat?. quadriennal. anual. biennal. triennal.

ha de ser aprovat pel Govern, i s’ha d’haver presentat prèviament a la Comissió del Govern per a la Seguretat i al Consell de Seguretat de Catalunya i, posteriorment, al Parlament de Catalunya. Pla general de seguretat de Catalunya. Pla interdepartamental de seguretat de Catalunya. Pla general de seguretat. Pla territorial de seguretat de Catalunya.

ha d’establir les directrius i els criteris tècnics per a l’elaboració dels plans de seguretat locals i regionals de seguretat. Els plans de seguretat poden ser municipals, supramunicipals o regionals, de caràcter general, sectorial, estacional o específic. Pla general de seguretat de Catalunya. Pla interdepartamental de seguretat de Catalunya. Pla general de seguretat. Pla territorial de seguretat de Catalunya.

l’estructura de l’organització territorial del cos de Mossos d’Esquadra. regions policials i àrees bàsiques policials (ABP). àrees bàsiques policials (ABP). regions policials i unitats bàsiques policials (UBP). regions policials.

Els orígens de la Interpol cal situar-los l’any 1914, quan...?. juristes i policies de 14 països es van reunir a Mònaco a fi i efecte, entre d’altres, de crear un fitxer criminal internacional centralitzat i unificar criteris en els procediments d’extradició. juristes i polítics de 14 països es van reunir a Mònaco a fi i efecte, entre d’altres, de crear un fitxer criminal internacional centralitzat i unificar criteris en els procediments d’extradició. polítics i policies de 14 països es van reunir a Mònaco a fi i efecte, entre d’altres, de crear un fitxer criminal internacional centralitzat i unificar criteris en els procediments d’extradició. juristes, policies i polítics de 14 països es van reunir a Mònaco a fi i efecte, entre d’altres, de crear un fitxer criminal internacional centralitzat i unificar criteris en els procediments d’extradició.

on es crea la Comissió Internacional de Policia Criminal?. L’any 1923 té lloc a la ciutat de Viena (Àustria) el Segon Congrés Internacional de Policia Judicial. L’any 1924 té lloc a la ciutat de Viena (Àustria) el Segon Congrés Internacional de Policia Judicial. L’any 1921 té lloc a la ciutat de Viena (Àustria) el Segon Congrés Internacional de Policia Judicial. L’any 1926 té lloc a la ciutat de Viena (Àustria) el Segon Congrés Internacional de Policia Judicial.

la Comissió Internacional de Policia Crimina adopta el nom d’Interpol, l'any?. 1946. 1945. 1947. 1948.

Quants països actualment, formen part de la (OIPC-Interpol)?. 190. 186. 187. 189.

Estructura de la Interpol. Assemblea General - Comitè Executiu - Secretaria General. Assemblea General - Comitè Executiu - Secretaria Executiva. Assemblea General - Comitè General - Secretaria General. Assemblea Executiva - Comitè Executiu - Secretaria General.

Quin article de l’Estatut de l’OIPC-Interpol estableix els objectius generals de l’organització?. 2. 1. 3. 5.

Quin article de l’Estatut estableix que l’OIPC-Interpol (1956) no ha d’intervenir en assumptes de caràcter polític, militar, religiós o racial. 3. 2. 1. 4.

A l’Estat espanyol qui s’encarrega de mantenir l’enllaç amb els diversos serveis de policia de l’Estat respectiu, amb les oficines centrals nacionals dels altres països i amb la Secretaria General de l’organització?. Oficina Central Nacional (OCN). Oficina Central Natural (OCN). Oficina Consultiva Nacional (OCN). Oficina Comissió Nacional (OCN).

Quan es va signar el Conveni de l’Europol? I quan va entrar en funcionament?. L’1 d’octubre de 1998 - va entrar en vigo L'1 de Juliol de 1999. L’1 d’octubre de 1998 - va entrar en vigo L'3 de Juliol de 1999. L’6 d’octubre de 1998 - va entrar en vigo L'1 de Juliol de 1999. L’10 d’octubre de 1998 - va entrar en vigo L'1 de Juliol de 1999.

El sistema integrat europeu d’informació d’interès policial té com a finalitat el manteniment d’un sistema europeu que permeti identificar persones, vehicles, armes de foc, documents i bitllets de banc, i proporcionar als agents que facin les identificacions les conductes que cal seguir en els supòsits d’una identificació positiva. SIS. BDN. CAAS. CITCO.

es pot treure informació del SIS per a la realització d’una investigació, i per poder incorporar les dades procedents del SIS a les bases de dades estatals?. NO. SI.

està dissenyada per emmagatzemar ordres de recerca, assenyalaments vigents de persones, vehicles i objectes que s’hagin de compartir entre els cossos policials (Policia Nacional, Guàrdia Civil, Ertzaintza i Mossos d’Esquadra) i que no tinguin transcendència europea, amb l’objectiu d’establir l’actuació requerida per localitzar-los. Base de dades d’assenyalaments nacionals (BDSN). SIS. CITCO. BDNS.

El SIS és un sistema informàtic d’introducció i consulta de dades per a la recerca de persones i objectes dins dels estats signants del Conveni d’aplicació de l’Acord de. Schengen. Europol. Citco. Rotterdam.

La introducció de la descripció d’una persona al SIS equival a una ordre internacional de detenció del Conveni europeu d’extradició, Aquesta funció és competència de l’Oficina. SIRENE. CITCO. BDSN. CAAS.

No totes les persones en recerca per un òrgan judicial s’han d’introduir al SIS. Qui ho ordena?. Jutges. Ministre Interior. President Govern. Rei.

Cadascun dels estats signants ha de designar una autoritat que tingui competència en el sistema d’informació Schengen , i que serà la responsable del seu correcte funcionament, a Espanya: Sirene, integrada dins del CNP. Base de dades d’assenyalaments nacionals (BDSN). CITCO. CAAS.

Els motius de recerca poden ser els següents: (SIRENE). En relació amb persones, vehicles i objectes. En relació amb persones, vehicles i terroristes. En relació amb persones, vehicles i bandes armades. En relació amb persones, terroristes i armament.

Totes les funcions que l’ordenament jurídic atribueix al cos de Mossos d’Esquadra s’han de complir sota els principis de: cooperació, coordinació i col·laboració mútua amb la resta de FCS. col·laboració mútua amb la resta de FCS. cooperaciói coordinació. cooperació.

El sistema de seguretat de Catalunya el constitueixen: les autoritats de seguretat, els cossos policials i els òrgans de coordinació i participació en matèria de seguretat. les autoritats de seguretat,i els cossos policials. les autoritats de seguretat i els òrgans de coordinació i participació en matèria de seguretat. les autoritats de seguretat i el govern.

Títol I, LLEI 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra. Disposicions generals, principis d'actuació i funcions. De l'organització i l'estructura. Del règim estatutari.

Títol II, LLEI 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra. De l'organització i l'estructura. Disposicions generals, principis d'actuació i funcions. Del règim estatutari.

Títol III, LLEI 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra. Del règim estatutari. De l'organització i l'estructura. Disposicions generals, principis d'actuació i funcions.

De quin acord fou l'objectiu de la creació d’una zona de lliure circulació, que implicava lasupressió dels controls, tant de persones com de vehicles i mercaderies, a les fronteres comunes i l’establiment de tot un seguit de mecanismes i mesures de substitució per mantenir i incrementar els nivells de seguretat i control als països integrants?. l’Acord de Schengen. l’Acord de Rotterdam. l’Acord d'Amsterdam. l’Acord de Roma.

En matèria de Seguretat Pública, les sentències del Tribunal Constitucional argumenten l’afirmació en favor d’un sistema de competències. concurrents. compartides. executives. exclusives.

tots els cossos autonòmics poden desenvolupar, a l’àmbit territorial que els correspongui, les funcions d’acord amb el seu règim competencial. Aquestes funcions poden basar-se en un àmbit competencial. propi, compartit o de suport. propi o compartit. propi, compartit o de coordinació. propi.

A quin article de la Llei orgànica 2/1986 estableix que les comunitats autònomes poden exercir les funcions de caràcter: propi, compartit i de col.laboració?. 38. 104. 164. 35.

A quin article de la Llei orgànica 2/1986 es recullen els Principis bàsics d’actuació de les forces i els cossos de seguretat. 5. 6. 104. 164.

Els principis bàsics d’actuació s’ordenen en sis eixos fonamentals: adequació a l’ordenament jurídic - relacions amb la comunitat - tractament de les persones detingudes - dedicació professional - secret professional - responsabilitat. adequació a l’ordenament jurídic - relacions amb el Govern - tractament de les persones detingudes - dedicació professional - secret professional - responsabilitat. adequació a l’ordenament jurídic - relacions amb la comunitat - tractament de les persones detingudes - dedicació professional - secret de sumari - responsabilitat. adequació a l’ordenament internacional - relacions amb la comunitat - tractament de les persones detingudes - dedicació professional - secret professional - responsabilitat.

Usar les armes només en situacions de perill greu i sota els principis de: (Els principis bàsics d’actuació de les FCS). congruència, oportunitat i proporcionalitat. oportunitat i proporcionalitat. oportunitat, proporcionalitat i cuidado. congruència i oportunitat i.

han de portar a terme les seves funcions amb total dedicació i han d’intervenir sempre, en qualsevol temps i lloc, tant si estan de servei com si no, en defensa de la llei i de la seguretat ciutadana. dedicació professional. secret professional. responsabilitat,. congruència,.

La Policia de la Generalitat fou creada per la Llei. 19/1983, del 14 de juliol. 19/1984, del 14 de juliol. 19/1985, del 14 de juliol. 19/1981, del 14 de juliol.

les competències de la Generalitat republicana, de conformitat amb l’article. l’article 8 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 1932. l’article 5 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 1932. l’article 164 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 1932. l’article 104 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 1932.

el respecte que la policia deu a la societat, a què pertany i d’on prové el seu mandat, l’obliga a utilitzar els recursos coactius solament en situacions extremes i amb una aplicació escrupolosa dels. d’oportunitat, proporcionalitat i congruència. d’oportunitat, proporcionalitat i congruència i responsabilitat. d’oportunitat, proporcionalitat i responsabilitat. d’oportunitat, proporcionalitat i adecuació.

es defineix com un servei de la Generalitat, per coadjuvar en el compliment dels seus fins i el compliment de les seves disposicions. I, a la vegada, com un servei per a la comunitat i, per tant, amb un mandat explícit de coadjuvar en el benestar social, en cooperació amb els altres agents socials, en els àmbits preventiu, assistencial i de rehabilitació. La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra. FCSE. Policia Local. Generalitat.

La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra ha d’actuar, en funcions de policia judicial, en els termes establerts pels articles. 126 de la Constitució - 164 de l’Estatut d’autonomia - 547 i següents de la Llei orgànica del poder judicial. 128 de la Constitució - 164 de l’Estatut d’autonomia - 547 i següents de la Llei orgànica del poder judicial. 126 de la Constitució - 104 de l’Estatut d’autonomia - 547 i següents de la Llei orgànica del poder judicial. 126 de la Constitució - 166 de l’Estatut d’autonomia - 597 i següents de la Llei orgànica del poder judicial.

L’auxili a jutges, tribunals i fiscals en la investigació dels delictes i en el descobriment i la detenció dels delinqüents, ja sigui a requeriment d’altri o per iniciativa pròpia, constitueix una activitat essencial, prioritària i permanent dels MOSSOS?. Si - unitats especials de policia judicial. No.

Òrgan de representació paritària de l’Administració de la Generalitat i dels membres de la Policia de la Generalitat (CME). Consell de la Policia. Junta de Seguretat. Comissió de Seguretat. Junta Local.

El mandat del fiscal general té una durada de. 4 anys. 6 anys. 9 anys. 5 anys.

Quina es la llei de protecció de la seguretat ciutadana atribuïdes a les forces i els cossos de seguretat?. Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana. Llei orgànica 3/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana. Llei orgànica 1/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana. Llei orgànica 2/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.

Quina es la llei de Codi Penal?. 1/2015, de 30 de marzo del Codi Penal. 4/2015, de 30 de marzo del Codi Penal. 3/2015, de 30 de marzo del Codi Penal. 2/2015, de 30 de marzo del Codi Penal.

El model d’implantació de la PG-ME es pot descriure com un model organitzatiu. descentralitzat. centralitzat. comarcal. territorial.

El territori de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) és definit per criteris: operatius policials. d'organització. funcional. territorials.

Una ABP pot abastar. una comarca, una comarca sencera o un conjunt de comarques. parts de diferents comarques. Vegueria. Província.

Dins de l’àmbit de la mateixa ABP, hi pot haver altres comissaries subordinades? (diferents funcions). SI. NO.

La regió policial (RP) es defineix com l’àmbit territorial format per un conjunt?. ABP. Comarques. Vegueries. Municipis.

Qui ha d’exercir funcions de coordinació jeràrquica, suport en recursos operatius, logístics i especialitats i planificació d’àmbit superior a l’ABP?. Regió Policial. Interior. Divisió. Unitats.

Quin es el darrer Decret d’estructura de la funció policial de la Direcció General de la Policia?. 415/2011, de 13 de desembre. 415/2012, de 13 de desembre. 425/2011, de 13 de desembre. 415/2011, de 12 de desembre.

Decret d’estructura, Decret 415/2011, de 13 de desembre determina que per a l’exercici de les funcions previstes a la Llei 10/1994, de l’11 de juliol, la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra s’estructura en nivells organitzatius: Descendents. Ascendents.

Quin article determina les funcions o responsabilitats específiques que té el comandament en funció de la seva categoria i de la destinació que ocupa i que estan descrites de manera genèrica a la Llei 10/1994, de l’11 de juliol, de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra. articles 18 i 19. articles 17 i 18. articles 19 i 20. articles 16 i 17.

mosso i de caporal. Categoría?. Escala bàsica. Escala intermèdia. Escala executiva. Escala superior.

sergent i de sotsinspector. Categoría?. Escala intermèdia. Escala básica. Escala executiva. Escala superior.

Inspector. Categoría?. Escala executiva. Escala intermèdia. Escala superior. Escala de suport.

intendent, de comissari i de major. Categoría?. Escala superior. Escala básica. Escala executiva. Escala intermèdia.

facultatiu i de tècnic. Categoría?. Escala de suport. Escala superior. Escala básica. Escala intermèdia.

és el conjunt de principis i regles ètiques que regulen i guien una activitat professional?. deontologia professional. deontologia policial. deontologia ètica. deontologia política.

és un enunciat de principis i ideals als quals els agents d’un servei de policia es comprometen, és una garantia per al ciutadà, però també per al mateix agent de policia, que entén i accepta les regles amb les quals ha de treballar i les assimila com a pròpies. deontologia policial. deontologia professional. deontologia ètica. deontologia política.

la policia no solament ha de complir i fer complir la llei, sinó que, a més,. ha de mostrar respecte cap als drets de les persones. ha de mostrar respecte cap al govern. ha de mostrar respecte cap al sistema polític establert. ha de mostrar respecte cap a la Corona.

d’acord amb les declaracions internacionals dels drets humans i amb la convicció que, en un sistema democràtic, l’Estat i la policia no només han de respectar els drets humans, sinó que n’han de ser. els garants i protectors. els protectors. els protectors i els agents de l'autoritat. els garants i els infractors.

Quan es va adoptar el el Codi europeu d’ètica de la policia (Recomanació REC(2001)10). 19 de setembre de 2001. 29 de setembre de 2001. 19 de setembre de 2002. 19 de setembre de 2004.

el Codi europeu d’ètica de la policia (Recomanació REC(2001)10, recomana que els governs dels estats membres basin: la seva legislació, les pràctiques internes i els seus codis de conducta en matèria de policia en els principis recollits en el Codi europeu d’ètica de la policia, amb vista a la seva implantació progressiva i a donar la màxima difusió possible a aquest text. la seva governació, les pràctiques internes i els seus codis de conducta en matèria de policia en els principis recollits en el Codi europeu d’ètica de la policia, amb vista a la seva implantació progressiva i a donar la màxima difusió possible a aquest text. la seva legislació, les pràctiques internes i els seus codis de professionalitat en matèria de policia en els principis recollits en el Codi europeu d’ètica de la policia, amb vista a la seva implantació progressiva i a donar la màxima difusió possible a aquest text. la seva legislació, les normes internes i els seus codis de conducta en matèria de policia en els principis recollits en el Codi europeu d’ètica de la policia, amb vista a la seva implantació progressiva i a donar la màxima difusió possible a aquest text.

Aquest Codi (Recomanació REC(2001)10. PROMOU la cooperació internacional sobre les qüestions referides a l’ètica policial i els aspectes relacionats amb els drets humans. PROMOU els aspectes relacionats amb els drets humans. PROMOU la cooperació internacional. PROMOU la cooperació internacional sobre les qüestions referides a terrorisme i els aspectes relacionats amb els drets humans.

el Codi (Recomanació REC(2001)10 es basa en el principi de la protecció: de l’Estat de dret com a base de qualsevol democràcia veritable, i en la consideració que la policia, juntament amb el sistema penal, tenen un paper determinant en aquesta protecció. la consideració que la policia, juntament amb el sistema penal, tenen un paper determinant en aquesta protecció. de l’Estat de dret com a base de qualsevol democràcia veritable. de l’Estat unitari com a base de qualsevol democràcia, i en la consideració que la policia, juntament amb el sistema polític, tenen un paper determinant en aquesta protecció.

Mitjançant quina resolució es va aprovar la Instrucció per a la incorporació i l’aplicació del Codi europeu d’ètica de la policia en relació amb l’actuació i la intervenció de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra. INT/1828/2004, de 14 de juny. INT/1828/2004, de 4 de juny. INT/1828/2004, de 24 de juny. INT/1828/2006, de 14 de juny.

la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra, ha d'adequar-se en la seva actuació i en el compliment de les seves funcions , segons el Codi europeu d’ètica: als principis, les bases i els criteris establerts en el Codi. a les normes, les bases i els criteris establerts en el Codi. als principis, les bases i les normes establertes en el Codi. a les lleis, les bases i els criteris establerts en el Codi.

Quin any es va crear el Comitè d’Ètica de la Policia de Catalunya. 2007. 2015. 2017. 2008.

el Codi d’ètica de la Policia de Catalunya?. GOV/25/2015, de 24 de febrer. GOV/15/2015, de 24 de febrer. GOV/25/2015, de 14 de febrer. GOV/25/2015, de 4 de febrer.

Aquest Codi (GOV/25/2015, de 24 de febrer) no entra a reglamentar pràctiques policials concretes, sinó que és una eina. pedagògica i inspiradora. professional i inspiradora. pedagògica i professional. pedagògica i motivacional.

Aquest codi, identifica els seus mínims ètics comuns, el conjunt de principis, valors i competències que inspiren la funció policial. De quin Codi parlem?. Codi d’ètica de la Policia de Catalunya - GOV/25/2015, de 24 de febrer. Codi d’ètica Europeu - Recomanació REC(2001)10. Codi d’ètica de la Policia espanyola. Codi d’ètica de la Policia de Catalunya - GOV/25/2015, de 14 de febrer.

La pròpia naturalesa de les actuacions policials comporta que la presa de decisions són?. in extremis. calculades. reflexives. sense reflexionar.

El Codi d’ètica de la Policia de Catalunya - GOV/25/2015, de 24 de febrer, exposa el que ha d’assumir la policia davant la ciutadania, però recordant sempre la seva autonomia d’actuació. drets, deures i compromissos. deures i compromissos. drets i compromissos. drets, deures i compatibilitats.

1a promoció Mossos?. 1983 - 1985 1a a Mollet. 1984 - 1985 1a a Mollet. 1986 - 1985 1a a Mollet. 1982 - 1985 1a a Mollet.

Abans de la Llei 19/1983, que preveia la creació de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, els MOSSOS depenien de?. Diputació de Barcelona. Ajuntament de Barcelona. Govern espanyol. Exèrcit.

Els mossos retornaren només a la Diputació de Barcelona, després de l'abolició del 1868 (General Prim)?. 1876 - amb la restauració borbònica (Alfons XII). 1876 - amb la restauració borbònica (Alfons XIII). 1874 - amb la restauració borbònica (Alfons XII). 1873 - amb la restauració borbònica (Alfons XII).

com a conseqüència de que, els Mossos d’Esquadra tenien molt mala fama a la ciutat de Barcelona? (1876 restauració Borbònica). la repressió exercida sobre els obrers en èpoques passades. la repressió exercida sobre els ciutadans en èpoques passades. la repressió exercida sobre l'esglèsia en èpoques passades. la repressió exercida sobre els polítics en èpoques passades.

l’Àrea Bàsica Policial (ABP) està definida per criteris operatius policials (població, vies de comunicació, planta judicial, índex de delictes, conflictivitat social, etc.), i té la seva seu en una comissaria, des d’on es presten serveis policials bàsics en?. seguretat ciutadana i investigació. seguretat ciutadana. seguretat ciutadana i seguretat privada. seguretat ciutadana i seguretat administrativa.

practicar les primeres diligències de prevenció i de custòdia de detinguts i la prevenció i la custòdia dels objectes provinents d’un delicte o relacionats amb l’execució d’aquest, actuacions de les quals s’ha de donar compte. l’autoritat judicial o al Ministeri Fiscal. Govern. Direcció de la Policía. FCSE.

Tots els municipis amb una població superior als X habitants poden crear cossos de policia local?. 10.000. 5.000. 20.000. 15.000.

L’àmbit territorial d’actuació de la policia local és el territori del seu municipi, i excepcionalment, per raons d’emergència i sempre que en doni compte al conseller o consellera del Departament amb competències en matèria de seguretat pública, pot actuar en els municipis limítrofes. policia local. memo.

guàrdies, vigilants, agents, algutzirs o similars, que exerceixin les funcions custodia i vigilància, ordenar i regular trànsit, participar en les tasques d’auxili al ciutadà i de protecció civil, així com vetllar pel compliment de la normativa municipal, son figures?. en matèria de seguretat per a aquells municipis que no disposin de policia local. en matèria de seguretat per a aquells municipis que no disposin de policia autonòmica. en matèria de seguretat privada.

Entre les funcions que la Llei atorga a la policia local destaquen la de?. policia administrativa, en l’observació del compliment de les normes municipals; la de policia de trànsit, en el nucli urbà, i la de protecció de les autoritats i instal·lacions municipals. policia judicial, en l’observació del compliment de les normes municipals; la de policia de trànsit, en el nucli urbà, i la de protecció de les autoritats i instal·lacions municipals. policia administrativa, en l’observació del compliment de les normes municipals; la de policia de trànsit, en el nucli interurbà, i la de protecció de les autoritats i instal·lacions municipals. policia administrativa, en l’observació del compliment de les normes supramunicipals; la de policia de trànsit, en el nucli urbà, i la de protecció de les autoritats i instal·lacions municipals.

la legislació específica de règim local, tant l’estatal com l’autonòmica, consagra el principi d’autonomia municipal i atorga als municipis competències pròpies en matèria de seguretat en llocs?. públics, ordenació del trànsit i protecció civil. privats, ordenació del trànsit i protecció civil. públics, ordenació del trànsit i protecció. públics, ordenació del ordre públic i protecció civil.

l’alcalde qui exerceix el COMANDAMENT de la policia local, i el comandament IMMEDIAT correspon al?. cap de la policia local. Consell Interior. General de la Policia. Sargent.

Les comissaries superiors de coordinació són òrgans adscrits?. Prefectura de la Policia. Departament Interior. comissaria general. Generalitat.

L’àrea és un òrgan que, de manera ordinària, s’adscriu a ?. divisió o regió policial. divisió. regió policial. unitats.

La Comissaria Superior de Coordinació Central, Coordinació Territorial, General Tècnica de Planificació de la Seguretat i La Sala Central de Comandament són òrgans POLICIALS integrats a?. Prefectura de la Policia. PG - ME. Direcció General de la Policia. Departament d'Interior.

La Prefectura, El Gabinet del Director, El Servei d’Assessorament Jurídic, La Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, La Divisió d’Avaluació de Serveis i La Divisió d’Afers Interns són serveis que depenen directament de?. Direcció General de la Policia. Departament d'Interior. Generalitat. Interior Espanya.

és un òrgan que, de manera ordinària, s’adscriu a una divisió o regió policial?. àrea. unitat. grup. comissaria general.

són òrgans adscrits a la Prefectura de la Policia?. comissaries superiors. comissaria general. regió. divisió.

La Comissaria General d’Investigació Criminal - d’Informació - de Recursos Operatius - de Mobilitat composen?. Comissaria Superior de Coordinació Central. La Comissaria Superior de Coordinació Territorial. La Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat. La Sala Central de Comandament.

s’encarrega de la prestació de servei de seguretatde la ciutadania de manera pròxima al ciutadà a partir de coordinació operativa de les seves unitats territorials distribuïdes per Catalunya?. La Comissaria Superior de Coordinació Territorial. La Comissaria Superior de Coordinació Central. La Comissaria General de Mobilitat. La Comissaria General de Recursos Operatius.

en depenen l’Àrea d’Escortes, BRIMO, ARRO, TEDAX-NRBQ, l’Àrea Penitenciària i l’Àrea Central de Suport Operatiu. La Comissaria General de Recursos Operatius. La Comissaria General de Mobilitat. La Comissaria General d’Informació. La Comissaria General d’Investigació Criminal.

correspon a la Generalitat: a) La planificació i la regulació del sistema de seguretat pública de Catalunya i l’ordenació de les policies locals. b) La creació i l’organització de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra. c) El control i la vigilància del trànsit. ARTICLE EAC?. 164.1. 165. 160. 178.

fer de Catalunya un país segur, protegir el lliure exercici dels drets i les llibertats i garantir la seguretat ciutadana, vetllant, des de la proximitat, per la convivència pacífica i la protecció de les persones i els béns, d’acord amb l’ordenament jurídic. missió. visió. valors.

ser una policia de referència en matèria de seguretat i garantir la protecció i el servei de les persones a Catalunya, des de la proximitat i la professionalitat, oferint un servei de qualitat. visió. valors. missió.

estan basats en la proximitat, el compromís, la integritat, el servei i l’eficàcia, i que es concreten en: • Proximitat: conèixer la realitat social, des de l’arrelament al territori, i detectar les necessitats de la ciutadania a qui es serveix, per afavorir la convivència pacífica. • Compromís: esforçar-se per complir les obligacions pròpies del lloc que s’ocupa. • Integritat: no treure profit de la condició de policia. Actuacions adaptades als preceptes deontològics. • Voluntat de servei: orientar-se cap a la ciutadania, amb la voluntat de satisfer les necessitats amb un servei de qualitat. • Eficàcia: aconseguir els objectius fixats, ser resolutiu en el lloc de treball propi, aconseguir els resultats previstos. valors. visió. missió.

La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra esdevé un actor clau d’aquest Pla, des de l’elaboració fins a la implementació del mateix, de quin PLA parlem?. Pla General de Seguretat de Catalunya. Pla General de Seguretat. Pla General de Seguretat Territorial. Pla General de Seguretat Nacional.

constitueix l’instrument organitzatiu que permet fer avançar la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra vers la millora continuada i la superació professional de manera permanent, d’acord amb la política de qualitat de la Direcció General de la Policia?. Sistema de Gestió de la Qualitat de la Direcció General de la Policia. Sistema de Gestió de Qualitat. Pla General de Seguretat de Catalunya. Carta de Serveis de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra.

Com a element de suport per al seguiment d’aquest procés integral de la detenció es disposa de l’aplicació informàtica?. Sistema d’Imputació i Seguiment de Detencions (SISD). BDSN. CITCO. CAAS.

Procés d’atenció a les víctimes de violència masclista, domèstica i altres víctimes vulnerables. Com a element de suport per al seguiment d’aquest procés integral d’atenció es disposa de l’aplicació informàtica?. Sistema Integral d’Atenció a les Víctimes (SIAV). Sistema d’Imputació i Seguiment de Detencions (SISD).

Declaració Universal dels Drets Humans. 1948. 1950. 1966. 1958.

Conveni europeu de drets humans i de les llibertats fonamentals. 1950. 1948. 1966. 1958.

Pacte internacional de drets civils i polítics. 1966. 1948. 1950. 1958.

Carta dels drets fonamentals de la Unió Europea. 2000. 1966. 2001. 1948.

Quan s’aprova el primer Reglament de les Esquadres de Catalunya, en el qual se’n detallen l’organització i els drets, deures i càstigs?. 27 de maig de 1817. 27 de maig de 1819. 23 de maig de 1817. 24 de maig de 1817.

Coordinació entre la Generalitat i el Govern de l’Estat? la seva finalitat és coordinar les polítiques de seguretat. Consell de Política de Seguretat. Junta de Seguretat de Catalunya.

Denunciar Test