option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

Competencia administrativa

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
Competencia administrativa

Descripción:
Administratiu

Fecha de Creación: 2010/03/31

Categoría: Otros

Número Preguntas: 40

Valoración:(14)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

Segons l'ART.103 C.E, d'acord amb quins principis actua l'Administració Pública?. Eficiencia, jerarquia, descentralització, desconcentració i coordinació. Jerarquia, descentralització i coordinació. Descoordinació, eficàcia, jerarquia, desconcentració i descentralització. Eficàcia, jerarquia, descentralització, desconcentració i coordinació.

Quina d'aquests conceptes d'alteració de la competencia es produeix entre Administracions públiques diferents?. Desconcentració. Descentralització.

Quin tipus de descentralitzacions hi han?. Territorial. Territorial e institucional. Institucional. No existeix aquestes figures.

Quines classes de desconcentració hi ha?. Hi ha descentralització però no desconcentració. Desconcentració entre els òrgans centrals i perifèrics. Desconcentració entre òrgans centrals. Desconcentració entre òrgans centrals i desconcentració entre els òrgans centrals i perifèrics.

Quines d'aquestes característiques defineixen com a norma general a la competencia administrativa?. Inderogable. Renunciable i derogable. Irrenunciable. Irrenunciable e inderogable.

Què volem dir quan una competència s'atribueix de forma genèrica?. Quan s'assigna una funció determinada i específica a un ens i s'especifica l'òrgan que l'ha d'exercir. Quan s'assigna una funció determinada globalment a un ens i s'especifica l'òrgan que l'ha d'exercir. Quan s'assigna una funció determinada globalment a un ens , sense especificar l'òrgan que l'ha d'exercir. Quan es concreta l'òrgan que l'ha d'exercir.

Quan una competència s'atribueix de forma específica volem dir.... Quan s'assigna una funció determinada globalment a un ens i sense especificar l'òrgan que l'ha d'exercir. Quan no es concreta l'òrgan que l'ha d'exercir. Que s'assigna una funció determinada globalment a un ens. Que es concreta l'òrgan que l'ha d'exercir.

Segons ART.12.3 de la Llei 30/1992 a qui correspon la facultat d'instruir i resoldre els expedients, quan una disposició atribueix una competència a una AA.PP sense especificar l'òrgan que l'ha d'exercir.... Correspon als òrgans inferiors per raó de la matèria i si n'hi ha diversos als superior jeràrquic comú. Correspon als òrgans superiors per raó de la matèria i del territori, i si n'hi ha diversos al superior jeràrquic comú. Correspon als òrgans inferiors per raó de competència, i si n'hi ha diversos al superior jeràrquic comú. Correspon als òrgans inferiors per raó de la matèria i del territori, i si n'hi ha diversos al superior jeràrquic comú.

Segons l'Art.12.2 de la Llei 30/1992, quines d'aquestes figures NO comporten alteració de la titularitat de la competència però si del seu exercici?. Avocació i delegació. Suplència. Encàrrec de gestió i delegació de signatura. Encàrrec de gestió, delegació de signatura i suplència.

Segons ART.13 de la Llei 30/1992, no poden ser objecte de delegació. Totes les anteriors. La resolució de recursos administratius que hagin dictat els actes objecte de recurs.. Adopció de disposicions de caràcter general,. Assumptes que facin referència a relacions amb le Cap de l'Estat, Presidència del Govern de la Nació, les Corts Generals, les Presidències dels Consell de Govern de les CC.AA i Assemblees legislatives de les CC.AA. la resolució de recursos administratius que hagin dictat els actes objecte de recurs..

Segons ART.13.5 de la Llei 30/1992,Es poden delegar les competències que s'exerceixen per delegació?. Si sempre que hi hagi acord entre l'òrgan delegant i el delegat. Si si així ho considera l'òrgan delegant. Si, sempre que ho autoritzi una llei. No.

Segons ART.13.5 de la Llei 30/1992,es pot delegar la competència per resoldre un assumpte concret un cop que el procediment corresponent s'hagi emés un dictamen o informe preceptiu sobre l'assumpte?. No perquè l'òrgan que ha efectuat la delegació no considera convenient delegar-lo. S, perquè el dictament és preceptiu però no vinculant. Si. No, perquè ja s'ha emés el dictamen o informe preceptiu sobre l'assumpte.

Segons Art.13.5 de la Llei 30/1992, es pot delegar la competencia per resoldre un procediment si la norma reguladora preveu com a tràmit preceptiu l'emissió d'un dictamen o informe?. Si es pot delegar un cop s'hagi emés l'informe o dictàmen preceptiu. Si es pot delegar sempre en el procediment encara no s'hagi emés l'informe o dictamen preceptiu. No, ho prohibeix la pròpia llei. Si, si hi ha acord entre l'òrgan delegant i l'òrgan delegat.

La delegació de competències pot ser revocada per l'òrgan que l'ha conferida?. Depén de la decisió del superior jeràrquic del que ha dictat l'acte. Si però no només es pot revocar abans del tràmit d'audiencia. No es revocable. Si, i es pot efectuar en qualsevol moment.

Les resolucions administratives que s'adoptin per delegació. Per quin òrgan es consideren dictades?. Per el superior jeràrquic del que va dictat l'acte. Per tots dos. Per l'òrgan delegat. Per l'òrgan delegant.

Segons la Lleo 13/1989, de 14 de desembre, les competències dels consellers poden ser delegades en els següents òrgans.... Un conseller no pot delegar competències. Només en les direccions generals. Només en les secretàries generals. Secretàries generals o direccions generals.

Les competències de les secretàries generals i de les direccions generals en l'àmbit de la Generalitat poden ser delegades en els òrgans immediatament subordinats?. No poden ser delegades en cap cas. Si, i no necessitan autorització del conseller corresponent. Sí, però amb l'autorització expressa del conseller corresponent. Sí es poden delegar sense l'autorització expressa del conseller corresponent ,depenent de la matèria objecte de delegació.

Quines d'aquestes matèries NO són susceptibles de delegació?. Tots els actes esmentats NO són delegables excepte aquells actes que requereixen informe preceptiu de la Comissió Jurídico Assessora. Tots els actes esmentats poden ser delegats si una llei del parlament ho preveu. Actes sotmesos a l'aprovació o posat's en coneixement del govern, actes que afectin amb les relacions amb òrgans constitucionals i l'estat, actes que requereixin informe preceptiu de la Comissió Jurídico Assessora, aprovació de disposicions de caràcter general, resolució de recursos d'alçada en contra dels actes dels secretaris generals o directors generals. Tots els anteriors no són delegables excepte la resolució de recursos d'alçada en contra dels actes dels secretaris generals o directors generals , que si són delegables en el conseller competent.

Quin tipus de quòrum requereix la delegació de competències atribuïdes als òrgans col.legiats?. Quòrum extraordinari. Quòrum qualificat. Quòrum especial. Quòrum ordinari.

S'ha de publicar la delegació de competències i la revocació s'han de publicar?. Si. No.

Segons la Llei 13/1989, de 14 de desembre, quin tipus d'avantsignatura han de portar els actes dictats per delegació?. No han de portat cap avantsignatura perquè ja s'esten que es per delegació. "Amb delegació de..". "Per delegació". "Delegat per...".

Si un director general de l'Administració de la Generalitat de Catalunya dicta una resolució en matèria de responsabilitat patrimonial per delegació del conseller. Per qui es considera dictada la resolució?. Per tots dos. Director General. Conseller competent.

La revocació també exigeix publicació en el Diari Oficial que correspongui?. Si, igual que la delegació. No. Sí, però no com la delegació que no requereix publicació. No, però sí la delegació.

Que vol dir avocar el coneixement d'un assumpte?. Que un òrgan superior reclami per a si mateix el coneixement d'un assumpte la resolució del qual correspon ordinàriament o per delegació als òrgans administratius dependents. Que un òrgan inferior reclami per a si mateix el coneixement d'un assumpte la resolució del qual correspon ordinàriament o per delegació als òrgans administratius desconcentrats. Que un òrgan inferior reclami per a si mateix el coneixement d'un assumpte la resolució del qual correspon ordinàriament o per delegació als òrgans administratius descentralitzats. Que un òrgan superior reclami per a si mateix el coneixement d'un assumpte la resolució del qual correspon ordinàriament o per delegació als òrgans administratius desconcentrats.

Per quines circumstàncies es pot produir una avocació?. Només per raons de caràcter tècnic, jurídic i social. Per cap de les esmentades. de caràcter tècnic, econòmic, social, jurídic o territorial o facin convenient. Només per raons de caràcter tècnic, jurídic o econòmic.

Es pot interposar recurs contra l'acord d'avocació?. Es obligatori interposar recurs. No es pot interposar recurs i a més a més en el recurs quesi s'escau s'interposi contra la resolució final del procediment no és al.legable. Si es pot interposar recurs. No es pot interposar recurs, però en el recurs que si s'escau s'interposi contra la resolució final del procediment es pot al.legar aquest fet.

Quan l'avocació requerirà la publicació, segons la llei 13/1989, de 14 de desembre?. Quan hi hagi una pluralitat indeterminada d'interessats afectats per un assumpte o conjunt d'assumptes concrets. Quan així ho consideri l'òrgan que ha reclamat l'avocació de l'assumpte concret o assumptes. L'avocació no requerirà mai la publicació. Quan així ho consideri el superior jeràrquic del que va dictar l'acte.

L'encàrrec de gestió comporta una cessió de la titularitat de la competència i dels elements substantius del seu exercici?. No. Si.

L'encàrrec de gestió requereix publicació perquè sigui eficaç?. Si. No.

Si l'encàrrec de gestió es fa entre òrgans i entitats d'administracions diferents, com s'ha de formalitzar?. per mitjjà de la signatura d'un conveni. No està comtemplada aquesta possibilitat. Està prohibit expressament per llei. S'han de regir per la seva legislació específica.

Quan l'encàrrec de gestió entre òrgans i entitats d'administracions diferents no es formalitzarà amb la signatura del conveni entre elles?. L'encàrrec de gestió entre òrgans i entitats d'administracions diferents sempre s'ha de formalitzar amb la signatura del corresponent conveni. Quan es tracti de la gestió ordinària dels serveis de les CC.AA per les Diputacions provincials o si s'escau, capítols o consells insulars. Quan es tracti de la realització de serveis en les CC.AA per part de persones físiques o jurídiques subjectes al Dret Privat,. Quan no es tracti de la gestió ordinària dels serveis de les CC.AA per les Diputacions provincials o si s'escau, capítols o consells insulars.

A quin tipus d'activitats no s'aplica en règim jurídic de l'encàrrec de gestió comtemplat a la llei 30/1992, de 26 de novembre?. s'aplica a totes les activitats subjectes al dret administratiu. Activitats de gestió ordinària dels serveis de les CC.AA realitzades només per les diputacions provincials. Activitats de gestió ordinària dels serveis de les CC.AA realitzades per les diputacions provincials, o si s'escau, pels capítols o consells insulars. Activitats de gestió ordinària dels serveis de les CC.AA realitzades per persones físiques o jurídiques subjectes al dret privat.

En la delegació de la signatura, cal la seva publicació perquè sigui vàlida?. No. Sempre s'ha de publicar. Només s'ha de publicar en determinats assumptes. S'ha de publicar si així ho considera l'òrgan delegant.

En quin tipus de resolucions no és possible la delegació de la signatura?. No hi ha cap excepció, es pot delegar en tot tipus de resolucions. Resolucions de responsabilitat disciplinària. Resolucions de responsabilitat patrimonial. Resolucions de caràcter sancionador.

La delegació de la signatura altera la competencia de l'òrgan delegant?. No. Si.

Per quins motius s'ha de produir la suplencia?. Per raons de vacant, absència o malaltia. Per raons de vacant. Per raons d'absència o malaltia. Perquè ho consideri convenient l'òrgan delegant.

La suplencia implica una alteració de la competencia?. No. Sí.

Per qui són suplerts els òrgans unipersonals inferiors a conseller en cas de vacant, absència o malaltia?. Per funcionaris del mateix grup. Per qui designi el President de la Generalitat de Catalunya. Per quidesigni expressament el conseller. Per qui designi l'òrgan immediatament inferior.

Per qui són suplerts els òrgans unipersonals inferiors a director general en cas de vacant, absència o malaltia?. Per funcionaris del mateix grup. Per qui designi el President de la Generalitat de Catalunya. Per quidesigni expressament el conseller. Per l'òrgan immediatament inferior i si n'hi ha diversos pel més antic, llevat que el superior substituït faci una delegació expressa a favor d'un altre.

Quan és produeix una situació d' absència, malaltia o impediment d'un titular d'un departament, a qui correspon encomanar la supléncia d' aquest?. President de la Generalitat. Al propi conseller que es troba en situació d'impediment per exercir les seves funcions. Conseller 1. Vicepresident.

Denunciar Test