option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

Generalitat de Catalunya.

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
Generalitat de Catalunya.

Descripción:
Recull preguntes oficials per temes. Administració electrònica

Fecha de Creación: 2025/02/22

Categoría: Otros

Número Preguntas: 85

Valoración:(0)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

1.La xarxa SARA és: Una entitat pública administrativa que té la missió de promoure la interoperabilitat dels sistemes d’informació de Catalunya. Un sistema d’informació sobre el qual s’estructuren tots els serveis d’Administració electrònica que es presten des del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC). Una infraestructura de telecomunicacions que permet connectar de manera segura les administracions locals i autonòmiques amb l’Administració general de l’Estat i des d’aquesta amb les institucions europees, mitjançant una xarxa privada virtual. Una plataforma de servei orientada a facilitar la comunicació entre diferents administracions públiques catalanes.

2. Quina és la plataforma que proporciona un servei de tramitació interadministrativa a totes les administracions públiques catalanes, de manera que totes poden relacionar-se en un entorn segur, generant evidències de les comunicacions?. PICA. S@rcat. e-Valisa. EACAT.

3. Què és l’idCAT Mòbil?. a) És un sistema que permet identificar-se digitalment i signar l’enviament d’un formulari a qualsevol administració pública. És un identificador digital que s’instal·la al navegador, garanteix la identitat de les persones i té una durada il·limitada. És un servei d’identificació que permet verificar la identitat d’una persona amb alt nivell de seguretat. Per això, només es pot demanar presencialment a una entitat de registre autoritzada. És un sistema que permet identificar-se digitalment i signar l’enviament d’un formulari per tramitar la majoria de sol·licituds de la Generalitat de Catalunya, basat en l’enviament d’una contrasenya d’un sol ús al mòbil.

4. Quina de les afirmacions següents és falsa?. El certificat avançat està vinculat a qui signa, a qui identifica i a qui utilitza un sistema de creació de signatura que només aquesta persona pot utilitzar amb un nivell alt de confiança, però no permet identificar canvis en el document, en qualsevol moment posterior a la signatura. La identificació electrònica és el procés d’utilitzar les dades d’identificació d’una persona en format digital que la representen de manera única. La signatura electrònica són les dades en format digital, annexes a altres dades electròniques, que utilitza una persona per signar. El certificat electrònic de signatura és una declaració de signatura que vincula les dades de validació d’una signatura amb una persona.

5. L'ús de certificats electrònics per a la signatura electrònica garanteix: La identificació de la persona destinatària. La integritat de la transacció. El rebuig dels compromisos adquirits per via electrònica. La confidencialitat de l’emissor.

6. Entre els mecanismes que poden utilitzar les persones interessades per identificar-se davant de les administracions públiques, quin dels següents respon a un sistema de clau concertada?. TCAT programari. IdCAT Mòbil. DNI electrònic. Certificat qualificat.

7. D’acord amb l’article 4 de la Llei 29/2010, de 3 d’agost, de l’ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, com es denomina el principi pel qual les entitats del sector públic han de permetre l'ús dels mitjans electrònics independentment de les opcions tecnològiques escollides pels destinataris i han de promoure l'ús d'estàndards oberts?. Seguretat. Neutralitat tecnològica. Accessibilitat. Qualitat.

8. D’acord amb el Decret 76/2020, de 4 d’agost, d’Administració digital, la interoperabilitat fa referència a: La capacitat dels sistemes d'informació i, conseqüentment dels procediments als quals donen suport, per compartir dades i possibilitar l'intercanvi d'informació, coneixement, documents i dades entre si. L’instrument que conté la relació d’aplicacions per a la seva lliure reutilització, i inclou, almenys, les dades descriptives relatives al nom de l’aplicació, una breu descripció de les seves funcionalitats, ús i característiques, llicència, principals estàndards oberts aplicats, i estat de desenvolupament. Les condicions aplicables a la reutilització de qualsevol tipus de material en format electrònic que es pugui emprar de manerarecurrent. L’escenari de comunicacions delimitat, controlat i protegit en què els participants es relacionen a través de mitjans electrònics, segons unes garanties i condicions determinades que inclouen la relació d’emissors i receptors autoritzats, la naturalesa de les dades a intercanviar i les mesures de seguretat i protecció de dades.

9. D’acord amb l’article 21.1 de la Llei 29/2010, de 3 d’agost, de l’ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, quina és l'eina de què es dota el sector públic de Catalunya per fer efectiu el dret de la ciutadania a no haver d’aportar les dades i els documents que són en poder de les administracions públiques?. La Plataforma de col·laboració interadministrativa. El Catàleg de dades i documents interoperables. La Plataforma d’integració i cooperació administrativa. El Registre de plataformes i serveis.

10. Quina és l’edat mínima requerida per poder obtenir un idCAT Mòbil?. 12 anys. 14 anys. 15 anys. 16 anys.

11. D’acord amb l’article 10 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, els sistemes de signatura utilitzats per les persones interessades han de permetre acreditar: L’autenticitat de l’expressió de la seva voluntat i consentiment, així com la confidencialitat i inalterabilitat del document. L’autenticitat de l’expressió de la seva voluntat, així com la integritat i no rebuig del document. L’autenticitat de l’expressió de la seva voluntat, així com el no rebuig del document. L’autenticitat de l’expressió de la seva voluntat i consentiment, així com la integritat i inalterabilitat del document.

12. D’acord amb l’article 84.3 del Decret 76/2020, de 4 d’agost, d’Administració digital, el sistema de valisa electrònica envia un avís informatiu de la posada a disposició de les notificacions: Al número de telèfon mòbil personal que consti a l’expedient de l’empleat públic. A l'adreça de correu electrònic corporatiu dels empleats públics. A l’adreça de correu electrònic personal no corporativa que consti a l’expedient de l’empleat públic. A l’adreça de correu electrònic que prèviament hagi indicat l’empleat públic.

13. D’acord amb l’article 16.1 de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, els organismes públics vinculats o dependents de cada Administració poden disposar del seu propi registre electrònic?. Sí, i ha de ser plenament interoperable i interconnectat amb el registre electrònic general de l’Administració de la qual depèn. Sí, i ha de ser plenament interoperable i interconnectat amb el registre electrònic general de qualsevol Administració. No, els organismes públics vinculats o dependents de cada Administració no poden disposar del seu propi registre electrònic. Sí, però no cal que sigui plenament interoperable ni interconnectat amb el registre electrònic general de l’Administració de la qual depèn.

14. D’acord amb el Decret 76/2020, de 4 d’agost, d’Administració digital, s’entén per digitalització: El procés de conversió d'un document en suport paper en una representació digital mitjançant un conjunt de dispositius, programari i procediments. Però tenint en compte que la còpia resultant no té les mateixes garanties d'autenticitat, integritat i disponibilitat que el document original. El procés de conversió d'un document en suport paper en un altre document en suport paper mitjançant un conjunt de dispositius, programari i procediments de manera que la còpia resultant té les mateixes garanties d'autenticitat, integritat i disponibilitat que el document original. El procés de conversió d'un document en suport paper en una representació digital fet amb una fotocopiadora. El procés de conversió d'un document en suport paper en una representació digital mitjançant un conjunt de dispositius, programari i procediments de manera que la còpia resultant té les mateixes garanties d'autenticitat, integritat i disponibilitat que el document original.

D’acord amb l’article 63.2 del Decret 76/2020, de 4 d’agost, d’Administració digital, amb caràcter general, el termini per destruir els documents originals que hagin estat digitalitzats és de: Tres mesos a comptar des de la digitalització, a excepció que l'òrgan responsable de la gestió documental i arxivística estableixi un altre termini. Dos mesos a comptar des de la digitalització, a excepció que l'òrgan responsable de la gestió documental i arxivística estableixi un altre termini. Quatre mesos a comptar des de la digitalització, a excepció que l'òrgan responsable de la gestió documental i arxivística estableixi un altre termini. Cinc mesos a comptar des de la digitalització, a excepció que l'òrgan responsable de la gestió documental i arxivística estableixi un altre termini.

16. D’acord amb l’article 43.2 del Decret 76/2020, de 4 d’agost, d’Administració digital, el Registre electrònic general... Assegura el compliment dels requisits i garanties d’integritat, seguretat, normalització i conservació de la documentació que s’hi presenta, des d’aquest moment fins que es lliura a l’òrgan competent. Assegura el compliment dels requisits i garanties d’integritat, seguretat, però no de normalització ni conservació de la documentació que s’hi presenta. Assegura el compliment dels requisits i garanties d’integritat, seguretat i normalització, però no de conservació de la documentació que s’hi presenta. No assegura el compliment de requisits ni de garanties.

17. D’acord amb l’article 55.4 del Decret 76/2020, de 4 d’agost, d’Administració digital, les persones interessades no obligades a la comunicació electrònica que no disposin dels mitjans d’identificació o signatura electrònica en el procediment administratiu... Poden identificar-se i signar mitjançant el sistema de signatura electrònica de qualsevol funcionari, encara que no estigui habilitat, de les oficines d'atenció presencial amb funcions d'assistència en matèria de registre. Per a aquesta actuació, les persones interessades s'han d'identificar davant el funcionari i prestar el seu consentiment exprés. Poden identificar-se i signar mitjançant el sistema de signatura electrònica dels funcionaris habilitats de les oficines d'atenció presencial amb funcions d'assistència en matèria de registre. Per a aquesta actuació, les persones interessades s'han d'identificar davant el funcionari i prestar el seu consentiment exprés. Poden identificar-se i signar mitjançant el sistema de signatura electrònica dels funcionaris habilitats de les oficines d'atenció presencial amb funcions d'assistència en matèria de registre. Per a aquesta actuació, les persones interessades no cal que s’identifiquin davant el funcionari ni que prestin el seu consentiment exprés. Poden identificar-se i signar mitjançant el sistema de signatura electrònica de qualsevol funcionari, encara que no estigui habilitat, de les oficines d'atenció presencial amb funcions d'assistència en matèria de registre. Per a aquesta actuació, les persones interessades no s'han d'identificar davant el funcionari ni prestar el seu consentiment exprés.

18. D'acord amb el Decret 232/2013, de 15 d’octubre, pel qual es crea la Seu electrònica, quina de les afirmacions següents és la correcta en relació amb la Seu electrònica?. És l’espai electrònic on hi ha disponible de forma no integrada la informació, els serveis i els tràmits electrònics de l’Administració de la Generalitat. Es regeix per la data i l’hora oficials a Catalunya. És l’espai electrònic on hi ha disponible de forma integrada la informació, els serveis i els tràmits electrònics de l’Administració de la Generalitat. Es regeix per la data i l’hora oficials a Catalunya. És l’espai electrònic on hi ha disponible de forma no integrada la informació, els serveis i els tràmits electrònics de l’Administració de la Generalitat. Es regeix per la data i l’hora oficials a l’Estat espanyol. És l’espai electrònic on hi ha disponible de forma integrada la informació, els serveis i els tràmits electrònics de l’Administració de la Generalitat. Es regeix per la data i l’hora oficials a la Unió Europea.

19. D’acord amb l’article 16.3 del Decret 76/2020, de 4 d’agost, d’Administració digital, l’intercanvi de dades mitjançant les plataformes d’interoperabilitat: Garanteix la seguretat de la informació que es transmet, però no proporciona mesures per a l’autenticitat. No garanteix la seguretat de la informació que es transmet, i tampoc proporciona mesures per a l’autenticitat. Garanteix la seguretat de la informació que es transmet, i proporciona mesures per a l’autenticitat. La interoperabilitat no és un sistema que permeti l’intercanvi de dades.

20. Pel que fa a l’arxiu electrònic de documents, d’acord amb l’article 46.1 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, els documents utilitzats en les actuacions administratives: S’han d’emmagatzemar per mitjans electrònics, excepte quan no sigui possible. S’han d’emmagatzemar per mitjans físics, excepte quan no sigui possible. S’han d’emmagatzemar per mitjans electrònics, sempre. S’han d’emmagatzemar per mitjans electrònics o físics, és indiferent.

21. A qui correspon la titularitat de la seu electrònica, d’acord amb l’article 38.1 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic?. A una sola Administració pública en exclusiva. A una Administració pública, o bé a un o diversos organismes públics o entitats de dret públic en l’exercici de les seves competències. A una Administració pública, o bé a un o diversos organismes públics o entitats de dret privat en l’exercici de les seves competències. A una entitat privada, o bé a un o diversos organismes públics o entitats de dret públic en l’exercici de les seves competències.

22. En relació amb el dret i l’obligació de relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques establerts a l’article 14 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les persones físiques: Estan sempre obligades a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions públiques per efectuar qualsevol tràmit d’un procediment administratiu. Poden escollir en tot moment si es comuniquen amb les administracions públiques a través de mitjans electrònics o no, llevat que estiguin obligades a relacionar-s'hi a través de mitjans electrònics. També poden en qualsevol moment modificar el mitjà escollit per comunicar-se. Poden escollir en tot moment si es comuniquen amb les administracions públiques a través de mitjans electrònics o no, llevat que estiguin obligades a relacionar-s'hi a través de mitjans electrònics. Però no poden posteriorment modificar el mitjà escollit per comunicar-se. Estan obligades a relacionar-se a través de mitjans no electrònics amb les administracions públiques per efectuar qualsevol tràmit d’un procediment administratiu.

23. D’acord amb l’article 14 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les persones jurídiques estan obligades a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions públiques?. Sí, sempre. No, mai. Només si així ho decideix la persona jurídica. Sí, i pot canviar d’opinió en qualsevol moment i a partir d’aleshores relacionar- s’hi de manera no electrònica.

24. D’acord amb l’article 36 del Decret 76/2020, de 4 d'agost, d'Administració digital, què comprèn l’accés omnicanal de l’Administració de la Generalitat de Catalunya?. Els canals presencial i telefònic. Només el canal digital. Els canals telefònic i digital. Els canals presencial, telefònic i digital.

25. D’acord amb l’article 26.3 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, quina de les afirmacions següents és correcta en relació amb la signatura electrònica dels documents emesos per les administracions públiques?. Tots els documents emesos per les administracions publiques requereixen signatura electrònica, sense excepcions. Cap document emès per les administracions públiques requereix signatura electrònica. No requereixen signatura electrònica els documents electrònics emesos per les administracions públiques que es publiquin amb caràcter merament informatiu, així com els que no formin part d’un expedient administratiu. Només requereixen signatura electrònica els documents electrònics emesos per les administracions públiques que es publiquin amb caràcter merament informatiu, així com els que no formin part d’un expedient administratiu.

26. El Registre electrònic general es pot consultar a la Seu electrònica de l’Administració de la Generalitat i, d’acord amb l’article 44 del Decret 76/2020 de 4 d'agost, d'Administració digital,: Admet la presentació de sol·licituds, escrits i comunicacions únicament en horari de dilluns a divendres de 9 h a 14 h. Admet la presentació de sol·licituds, escrits i comunicacions únicament en horari de dilluns a dissabte de 9 h a 14 h. Admet la presentació de sol·licituds, escrits i comunicacions tots els dies de l’any durant les vint-i-quatre hores. Admet la presentació de sol·licituds, escrits i comunicacions tots els dies de l’any únicament en horari de 9 h a 14 h.

27. Segons l’article 39 del Decret 76/2020, de 4 d’agost, d’Administració digital, les oficines d’atenció presencial es classifiquen en: Oficines d’atenció ciutadana, i punts de registre i digitalització. Oficines d’atenció ciutadana i oficines de registre contenciós. Punts de registre i digitalització i oficines d’atenció empresarial. Oficines d’atenció empresarial, punts de registre i digitalització, i oficines d’atenció al públic.

28. Els documents amb caràcter d'original en suport paper que hagin estat digitalitzats d'acord amb el que preveu el Decret 76/2020, de 4 d’agost, d’Administració digital... S'han de destruir sempre. No s’han de destruir mai. El Decret 76/2020, de 4 d’agost, no regula la destrucció de documents. S'han de destruir si compleixen algun dels requeriments establerts al mateix Decret 76/2020, de 4 d’agost.

29. La solució tecnològica corporativa adoptada per l'Administració de la Generalitat de Catalunya per efectuar notificacions o comunicacions electròniques a la ciutadania que no sigui empleat públic, que permet tant la creació i consulta de la notificació per part de l'empleat o empleada públic que realitza la notificació o comunicació electrònica com l'accés del ciutadà o ciutadana destinatari al seu contingut és: L’e-Valisa. L’e-Còpia. L’e-Tauler. L’e-Notum.

30.El calendari anual oficial de dies inhàbils de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, als efectes de còmput de terminis en el Registre general electrònic, es determina: A la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya. A l’Office 365. Al Tramitador genèric. A la PICA.

31. Quina és la plataforma de l’Administració de la Generalitat de Catalunya habilitada per a la recepció i remissió de sol·licituds, escrits i comunicacions, que deixa constància telemàtica de l'anotació fidedigna del registre d'entrada i sortida de documents d’aquesta Administració?. El Registre electrònic general. La PICA. El Tauler electrònic. La Seu electrònica.

32. El Registre electrònic general admet la presentació de sol·licituds, escrits i comunicacions. Tots els dies de l'any durant les vint-i-quatre hores. Tots els dies hàbils de l’any en horari d’oficina. Tots els dies hàbils de l’any, en horari d’oficina, excloent-hi els períodes de vacances. Tots els dies hàbils de l’any, de 08:00 h a 20:00 h.

33. En relació amb els instruments tècnics corporatius establerts al Protocol de gestió de documents electrònics i arxiu de la Generalitat de Catalunya, quina de les afirmacions següents és correcta?. El Quadre de classificació funcional normalitza la nomenclatura dels documents. Les taules d’avaluació i accés documental permeten conèixer el període de conservació dels documents i el seu règim general d’accés. El Quadre de classificació funcional permet establir una estructura de categories funcionals organitzades de manera jeràrquica, aleatòria i casual per organitzar els documents electrònics en les unitats de xarxa del servidor. L’esquema de metadades de gestió documental és un pla il·lògic que mostra els diferents elements a utilitzar com a metadades i les regles d'ús semàntiques, sintètiques i d'obligatorietat.

34. En relació amb el codi segur de verificació (CSV), quina afirmació és la correcta?. És el codi que identifica de manera unívoca un document electrònic amb validesa només dins l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Serveix per donar validesa a la transformació en electrònic d’un document en suport paper. És el codi que identifica de manera unívoca un document electrònic amb validesa en qualsevol procediment intern o extern a l’organització que l'ha generat. S’utilitza per a l’enviament de documentació quan es necessita disposar d’un justificant de la tramesa electrònica entre organismes de la Generalitat de Catalunya o entre unitats i ens del departament.

35. Les comunicacions internes entre els òrgans de l’Administració de la Generalitat i entre l’Administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms, que requereixin constància fefaent del tràmit s’han de fer mitjançant: L’e-Tauler. L’e-Còpia. L’e-Valisa. L’e-Notum.

36. El Registre electrònic general de la Generalitat de Catalunya S@rcat: Permet l'anotació fidedigna de la presentació dels documents adreçats a qualsevol Administració pública per part de la ciutadania, així com dels que l'Administració adreça a altres administracions o particulars. Permet l'anotació fidedigna de la presentació dels documents adreçats només a l’Administració de la Generalitat de Catalunya per part de la ciutadania, així com dels que l'Administració adreça a altres administracions o particulars. Permet l'anotació fidedigna de la presentació dels documents adreçats a qualsevol Administració pública per part de la ciutadania, així com dels que l'Administració adreça només a particulars. Permet l'anotació fidedigna de la presentació dels documents adreçats a qualsevol Administració pública per part de la ciutadania, així com dels que l'Administració adreça només a altres administracions.

37. En el Tauler electrònic de la Generalitat de Catalunya s’ha de garantir: L’autenticitat i la integritat del contingut de les publicacions, mitjançant l’ús dels sistemes de signatura electrònica avançada. La generació d’evidències que constaten la data i el lloc de publicació, i la data de finalització del termini de publicació dels anuncis al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). La traducció al català, al castellà i a l’aranès del contingut dels anuncis publicats, mitjançant l’ús d’un traductor simultani. La cerca avançada d’anuncis, mitjançant el registre previ del ciutadà o ciutadana com a persona usuària i l’accés al Tauler amb contrasenya.

38. En relació amb la valisa electrònica (e-Valisa) de la Generalitat de Catalunya: La persona usuària visualitzadora pot retornar una valisa. Quan la persona usuària visualitzadora llegeix la valisa es genera per defecte un correu d’avís a la persona usuària emissora. Es pot generar una evidència del lliurament de la valisa en format Word signada per la persona usuària receptora. Una persona usuària col·laboradora pot ser col·laboradora de més d’una persona usuària titular.

39. El procés tecnològic de conversió d’un document en suport paper o analògic en un document en format electrònic amb el mateix valor que el document aportat, és: La còpia autèntica. La notificació electrònica. La digitalització segura. La valisa electrònica.

40. Segons l’article 40 del Decret 76/2020, de 4 d'agost, d'Administració digital, una de les funcions d'assistència en matèria de registre de les oficines d'atenció ciutadana és: Facilitar informació sobre els serveis i tràmits, només de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Rebre la presentació de sol·licituds, d’escrits i de comunicacions que les persones interessades adrecin exclusivament als òrgans de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Digitalitzar i expedir còpies autèntiques dels documents presentats electrònicament per les persones interessades per incorporar-les a l'expedient administratiu electrònic. Trametre les sol·licituds, els escrits i les comunicacions als òrgans competents de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i d'altres administracions públiques.

41. En relació amb la digitalització segura, la còpia autèntica incorpora: Un codi segur de verificació (CSV). Una resolució (XML). Una contrasenya (AOC). Un rebut de la persona interessada (PDF).

42. D’acord amb l’article 81 del Decret 76/2020, de 4 d'agost, d'Administració digital, l'apoderament que s'inscrigui en el Registre electrònic de representació s'ha d'incloure en alguna de les categories següents: Apoderament general perquè la persona poderdant pugui actuar en nom de l’apoderada en qualsevol actuació administrativa davant de qualsevol Administració. Apoderament general perquè la persona poderdant pugui actuar en nom de l’apoderada en qualsevol actuació administrativa davant d’una Administració o un organisme concret. Habilitacions perquè la persona apoderada pugui actuar en nom de la poderdant en qualsevol actuació administrativa davant de qualsevol Administració. Apoderament perquè la persona apoderada pugui actuar en nom de la poderdant únicament per efectuar determinats tràmits o família de tràmits especificats en el poder.

43. D’acord amb el Decret 232/2013, de 15 d’octubre, pel qual es crea la Seu electrònica, quina de les respostes següents és correcta en relació amb la Seu electrònica?. És l’espai electrònic on hi ha disponible de forma integrada la informació, els serveis i els tràmits electrònics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. No és única per a tots els òrgans de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. La titularitat de la Seu electrònica és del departament competent en l'Administració digital. Mai no es poden crear seus electròniques derivades o subseus per raons d’autonomia funcional o organitza.

44. Quin dels continguts següents no preveu l’article 11 del Decret 76/2020, de 4 d’agost, d’Administració digital, com a contingut mínim del Protocol de govern de les dades?. Cicle de vida de les dades. Rols i responsabilitats de les persones i organismes que intervenen en el model de gestió de les dades. Transparència de les dades. Metadades.

45.En relació amb la ciutadania i les empreses, a través de l’EACAT i, concretament, a través del Consorci Administració Oberta de Catalunya es poden oferir una sèrie de serveis perquè els ciutadans es relacionin electrònicament amb l’Administració i es puguin estalviar temps i diners. Quin d’aquests serveis no s’ofereix a la ciutadania?. e-TRAM. e-FACT. e-NOTUM. e-USUARI.

46. L’article 12 del Decret 232/2013, de 15 d’octubre, pel qual es crea la Seu electrònica, regula el Tauler electrònic. Quins són els criteris tècnics que estableix?. Disponibilitat, autenticitat i seguretat de la informació. Disponibilitat, autenticitat i transparència de la informació. Disponibilitat, veracitat i seguretat de la informació. Disponibilitat, autenticitat i integritat de la informació.

47. Quin servei ofereix a la ciutadania informació sobre com localitzar comissaries de policia, farmàcies i, en el cas dels centres sanitaris, hospitals, centres d’atenció primària i els altres centres d’atenció primària fora de l’horari habitual, a partir d’un automatisme de consulta?. IdCAT Mòbil. Xat 012 Telegram. Twitter 012. EquipamentsBOT.

48. L’Extranet de les administracions catalanes (EACAT) és: La plataforma que s’encarrega de proporcionar a totes les administracions públiques catalanes un servei de tramitació interadministrativa, mitjançant la tramesa de documentació electrònica amb seguretat tècnica i jurídica, per mitjà de la signatura digital i dels registres telemàtics. L’àrea privada de tràmits oberta a la ciutadania, aquest espai facilita el seguiment dels tràmits i gestions de manera centralitzada. També es poden consultar els canvis d'estat i actualitzar les dades personals. Un portal dirigit a empresaris, professionals i intermediaris per a la gestió dels seus tràmits administratius amb totes les administracions responsables (ajuntaments, Generalitat de Catalunya o Estat) i que ofereix tota la informació relacionada amb el món de l’empresa ordenada per temes, sectors d’activitat i cicle de vida del negoci. La plataforma que s’encarrega de proporcionar a les finestretes úniques empresarials un servei de tramitació interadministrativa, mitjançant la tramesa de documentació amb seguretat jurídica, per mitjà de la signatura digital i dels registres telemàtics.

49. La interoperabilitat és: El sistema operatiu amb què funciona l’Administració de la Generalitat de Catalunya. És la capacitat dels sistemes d’informació i dels procediments als quals aquests organismes donen suport, que els permet compartir dades i possibilitar l’intercanvi d’informació i coneixement entre si. La voluntat manifesta per l’Administració autonòmica i la local per a col·laborar en la creació d’una veritable administració en xarxa. L’enviament de fitxers per correu electrònic.

50. Quin d’aquests certificats no proporciona el Consorci AOC?. T-CAT de representant. T-CAT d’empleat públic. T-CAT Mòbil. T-CAT de pseudònim.

51.L’Esquema nacional d’interoperabilitat: Comprèn el conjunt de criteris i recomanacions en matèria de seguretat, conservació i normalització de la informació, dels formats i de les aplicacions que han de tenir en compte les entitats públiques i privades per prendre decisions tecnològiques que garanteixin la interoperabilitat. Comprèn el conjunt de criteris i recomanacions en matèria de seguretat, conservació i normalització de la informació, dels formats i de les aplicacions que han de tenir en compte el sector públic per prendre decisions tecnològiques que garanteixin la interoperabilitat. Comprèn el conjunt de criteris i recomanacions en matèria de seguretat, conservació i normalització de la informació, dels formats i de les aplicacions que han de tenir en compte les administracions públiques per prendre decisions tecnològiques que garanteixin la interoperabilitat. Comprèn el conjunt de criteris i recomanacions en matèria de seguretat, conservació i normalització de la informació, dels formats i de les aplicacions que han de tenir en compte les entitats privades per prendre decisions tecnològiques que garanteixin la interoperabilitat.

52. Qui gestiona el catàleg de dades i documents interoperables de Catalunya?. El Consorci Administració Oberta de Catalunya. El Departament de Cultura. La Direcció General de Ciberseguretat de Catalunya. La Direcció General de Funció Pública.

53. La capacitat dels sistemes d'informació i, conseqüentment dels procediments als quals donen suport, per compartir dades i possibilitar l’intercanvi d’informació, coneixement, documents i dades entre s’anomena: Interoperabilitat. Servei electrònic. Tràmit electrònic. Mòdul de tramitació electrònica.

54. La targeta del personal de les administracions públiques catalanes que conté els certificats digitals de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) reconeguts i qualificats conforme el Reglament Europeu d’Identificació Electrònica i Serveis de Confiança (EIDAS) i que permeten garantir la identitat d’un determinat treballador o treballadora d’un organisme públic per mitjans electrònics, es denomina: DNI-e. IdCAT Certificat. IdCAT Mòbil. T-CAT.

55. Els mecanismes d’identificació electrònica no basats en l’ús de certificats electrònics i que empren com a factor d’autenticació el coneixement d’una clau prèviament acordada amb la persona usuària s’anomenen: Sistemes de clau concertades. Certificat electrònic qualificat. Segell electrònic qualificat. Certificats electrònics qualificats de persona representant.

56. En cas que les persones interessades optin per relacionar-se amb les administracions públiques a través de mitjans electrònics, l’ús del certificat digital... Té més valor jurídic que la firma manuscrita. Garanteix la identitat de la persona interessada. No garanteix la confidencialitat de l’enviament. Implica la priorització de la petició o tràmit realitzat.

57. D’acord amb el Protocol de gestió de documents electrònics i arxiu de la Generalitat de Catalunya... Es poden conservar expedients híbrids amb documents electrònics i documents en suport paper. Els expedients electrònics s'han de crear en el moment en què s’inicia la tramitació i el tancament de l'expedient s’ha de produir únicament al final de la tramitació. Els expedients electrònics es poden reobrir un cop tancats i quan se n’ha signat l’índex, i si cal afegir documents en un expedient tancat, s’ha de tornar a signar el nou índex. Els documents electrònics només poden néixer digitals.

58. A l’Administració de la Generalitat de Catalunya, el sistema corporatiu d'informació per gestionar, racionalitzar i normalitzar, de manera sistematitzada, la informació associada als processos i serveis és: La Guia d'interoperabilitat. El Mapa d'intercanvi de dades. El Catàleg corporatiu de processos. La Guia de serveis digitals.

59. Quin servei permet a les persones representants relacionar-se amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya en nom de les persones poderdants sense haver de presentar per a cada nova gestió els documents que l’acrediten per fer-ho, ja que els empleats i empleades públics poden consultar les representacions que s’hi troben inscrites en qualsevol moment?. @CTUA. REA. REPRESENTA. No hi ha cap servei que ho permeti fer.

60. És un mecanisme d’identificació electrònica no basat en l’ús de certificats electrònics i que empra com a factor d’autenticació el coneixement d’una clau prèviament acordada amb la persona usuària: La T-CAT. L’IdCAT Certificat. El DNI-e. L’IdCAT Mòbil.

61. En l'àmbit de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, un funcionari o funcionària habilitat per a la identificació i autenticació de les persones i l'expedició de còpies autèntiques... Ostenta la representació de la persona interessada a la qual assisteix. Pot presentar el tràmit sense consentiment previ de la persona interessada. No queda identificat o identificada en les metadades del document generat, i, per tant, el tràmit no compleix els criteris de traçabilitat. Pot accedir al contingut de l'espai privat de la persona interessada amb el seu consentiment previ i, si escau, practicar les notificacions corresponents.

62. Quina d’aquestes actuacions no es pot realitzar mitjançant una actuació administrativa automatitzada?. La generació de còpies autèntiques. L’emissió de certificats de trobar-se al corrent de les obligacions tributàries. L’emissió d’un informe jurídic. La generació i expedició del rebut de registre electrònic.

63. Quina d’aquestes oficines no és una oficina d’assistència en matèria de registre de l’Administració de la Generalitat de Catalunya?. L’Oficina d’Atenció Ciutadana del Districte Administratiu. L’Oficina d’Atenció Ciutadana a Les Terres de l’Ebre. L’Oficina de Gestió Empresarial a Barcelona. L’Oficina d’Atenció Ciutadana a la Cerdanya.

64. Com s’anomena l’espai electrònic on hi ha disponible de forma integrada la informació, els serveis i els tràmits electrònics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya?. Àrea privada. Tauler electrònic. Portal de la Transparència. Seu electrònica.

65. L’espai electrònic on hi ha disponible de forma integrada la informació, els serveis i els tràmits electrònics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya s’anomena: Seu electrònica. Tauler d’anuncis. EACAT. T-CAT.

66. En cas que les persones interessades optin per relacionar-se amb les administracions públiques a través de mitjans electrònics, l’ús del certificat digital... Té més valor jurídic que la firma manuscrita. Garanteix la identitat de la persona interessada. No garanteix la confidencialitat de l’enviament. Implica la priorització de la petició o tràmit realitzat.

67. D’acord amb el Decret 76/2020, de 4 d’agost, d’Administració digital, s’entén per còpia autèntica: El procés de conversió d'un document en suport paper a document electrònic, amb el mateix valor jurídic que el document en paper sempre que es garanteixi la fidelitat, integritat i conservació del document digitalitzat. La còpia realitzada pels òrgans competents de les administracions públiques, que garanteix la identitat de l'òrgan que l'ha realitzada i el seu contingut, i que té la mateixa validesa i eficàcia que el document origen. El codi de 32 dígits alfanumèrics que identifica un document electrònic, i la finalitat del qual és garantir-ne l'origen i la integritat, que es pot comprovar mitjançant el servei de verificació. El procés tecnològic que permet convertir un document en suport paper o en un altre suport no electrònic en un o diversos fitxers electrònics, que contenen la imatge codificada, fidel i íntegra del document origen.

68. Quin és el principi en la gestió de documents electrònics que comporta la promoció de la substitució dels documents en suport paper pels documents electrònics i evita la doble gestió de suports?. El principi de neutralitat tecnològica. El principi de simplificació. El principi de continuïtat. El principi de transformació.

69. Quina eina de l’Administració digital s’empra a l’Administració de la Generalitat de Catalunya per a les notificacions d’actes al personal funcionari per raó de les seva condició d’empleat públic?. La plataforma de notificacions e-Notum. El correu electrònic corporatiu. La plataforma de comunicacions electròniques e-Valisa. El portal d'informació i serveis per al personal de la Generalitat de Catalunya ATRI.

70. Un cop finalitzat el circuit de tramesa interna mitjançant l’e-Valisa, s’ha de descarregar i conservar com a document d’arxiu... El correu electrònic d’avís de recepció. El document de metadades. EL fitxer XML de les accions realitzades. El PDF justificant de recepció i/o lliurament.

71. Pel que fa als drets de la ciutadania a relacionar-se amb l'Administració pública per mitjans electrònics, les persones físiques: Poden escollir en tot moment relacionar-s’hi a través de mitjans electrònics o no, llevat que hi estiguin obligades. Poden escollir en tot moment relacionar-se a través de mitjans electrònics o no, només si així ho manifesten a la sol·licitud. En cas que escullin comunicar-se per mitjans electrònics, aquesta tria serà amb caràcter definitiu i no podran retornar a la notificació postal. No poden escollir relacionar-se a través de mitjans electrònics.

72. Quina informació ha d’aportar la ciutadania davant de l’Administració de la Generalitat de Catalunya en el marc d’un procediment, si escau, perquè no consta al Catàleg de dades i documents interoperables a Catalunya?. Les dades del cadastre. Les dades sobre els antecedents penals. Les dades referents al grau de discapacitat. La resolució judicial de divorci.

73. Quin d’aquests subjectes no està obligat a relacionar-se per mitjans electrònics amb l’Administració pública en el cas que es planteja?. Un gestor administratiu que presenta un recurs administratiu en representació d’una persona física. El representant legal d’una societat que demana un certificat d’eficiència energètica d’una promoció de pisos que ha construït. Una advocada que presenta la comunicació prèvia d’obres menors en el seu domicili particular. Una empleada pública que sol·licita una llicència per assumptes propis sense retribució.

74. Per signar digitalment un tràmit o un formulari adreçat a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, no s’admet... El sistema de Cl@ve PIN. La signatura ID digital del programa Acrobat Reader. L’idCat certificat. Un certificat electrònic qualificat de representant.

75. Com s’anomena la capacitat dels sistemes d'informació per compartir dades i possibilitar l'intercanvi d'informació, coneixement, documents i dades entre ells?. Interoperabilitat. Compatibilitat. Homogeneïtat. Dades obertes.

76. En l’àmbit de l’administració electrònica, s’entén per digitalització: El procés tecnològic que permet convertir un document en suport paper o en un altre suport no electrònic en un o diversos fitxers electrònics que contenen la imatge codificada, fidel i íntegra del document. El procés tecnològic que permet convertir un document en suport electrònic en un o diversos fitxers electrònics que contenen la imatge codificada, fidel i íntegra del document. El procés tecnològic que permet convertir un document en suport paper o en un altre suport no electrònic en un o diversos fitxers electrònics que contenen la imatge codificada del document. El procés tecnològic que permet convertir un document en suport no electrònic en un o diversos fitxers electrònics que contenen la imatge codificada i parcialment modificada del document original.

77. L'espai electrònic en el qual estan disponibles, de manera integrada, la informació, els serveis i els tràmits electrònics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya és: La Seu electrònica. L’etauler. El Representa. El Registre general electrònic.

78. L'e-VALISA és un servei que... Permet enviar i registrar documents en format electrònic, telemàticament i a l'instant, i deixar-ne constància fidedigna de la tramesa. Permet digitalitzar documents en format electrònic, telemàticament i a l'instant, i deixar-ne constància fidedigna de la tramesa. Permet registrar documents en format electrònic, telemàticament i a l'instant, sense deixar-ne constància fidedigna de la tramesa. Permet enviar i registrar documents en format electrònic, telemàticament i en diferit.

79. És un producte del Catàleg d’interoperatibilitat disponible al Portal d’Administració Electrònica (PAE): El certificat de deutes amb la Generalitat de Catalunya. El títol de patró o patrona d'embarcació d'esbarjo. El Registre de sancions de trànsit. El certificat de manipulació d’aliments.

80. D’acord amb la normativa del procediment administratiu comú, a qui tenen l’obligació d’assistir les administracions públiques en l’ús del mitjans electrònics i, en especial, en relació amb la identificació i la firma electròniques?. A les persones jurídiques. Als empleats i empleades públics en els tràmits que facin en la seva condició de treballadors i treballadores públics. A les persones físiques interessades no obligades a relacionar-se per mitjans electrònics. A les entitats sense personalitat jurídica.

81. Quina de les definicions següents creus que defineix millor el Representa de la Generalitat de Catalunya?. És el registre electrònic de la Generalitat de Catalunya que admet la presentació de sol·licituds, escrits i comunicacions tots els dies de l'any durant les vint-i-quatre hores. És el registre electrònic de la Generalitat de Catalunya que permet fer constar les representacions que la ciutadania, els col·lectius professionals i les empreses atorguen a terceres persones per actuar en nom seu davant de les administracions públiques. És la relació actualitzada de dades i documents que es poden obtenir mitjançant els serveis i plataformes habilitats que garanteixen la seguretat, integritat i protecció de les dades de caràcter personal. És el registre d’actius digitals dels fitxers de dades, imatges, sons, text i multimèdia, així com de qualsevol tipus de dada o de representació d'informació, i entre els quals hi ha els documents administratius.

82. Una bona pràctica o criteri en la gestió de correus electrònics en l’àmbit de l'Administració de la Generalitat de Catalunya és... Valorar, en el moment de rebre o enviar un correu electrònic de caràcter personal i familiar, si s’ha d’arxivar, perquè justifica una actuació administrativa, o si s’ha d’eliminar o si s’ha de reenviar. Evitar imprimir un correu electrònic si no és estrictament necessari, i no arxivar-lo en suport paper. cEmprar acrònims en el contingut del correu electrònic per millorar l’eficàcia en la redacció i facilitar-ne la lectura de les persones destinatàries externes no familiaritzades amb el seu significat. Agrupar diversos assumptes en un mateix correu electrònic, atès el principi de celeritat, per aconseguir la màxima rapidesa en la solució dels assumptes, i redactar un missatge estructurat, extens i detallat.

83. El Tauler electrònic de la Generalitat de Catalunya (e-Tauler): És el mitjà electrònic de publicació de la informació d'interès general, les comunicacions i els actes administratius dictats per l'Administració de la Generalitat de Catalunya i la resta d'ens previstos. És el mitjà electrònic de verificació de la informació d'interès general de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. És el mitjà electrònic d’autenticació dels actes administratius dictats per l'Administració de la Generalitat de Catalunya. És el mitjà electrònic de validació de la informació d'interès general i les comunicacions de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i la resta d'ens previstos.

84. L'e-Còpia és el servei de còpia autèntica i digitalització corporatiu de l'Administració de la Generalitat que... Realitza la digitalització conformada i la còpia electrònica autèntica de documents, i inclou el servei corporatiu per poder verificar les (consulta del codi segur de verificació, CSV). Realitza la digitalització conformada i la còpia electrònica autèntica de documents, però no inclou el servei corporatiu per poder verificar-les (consulta del codi segur de verificació, CSV). Realitza la còpia electrònica autèntica de documents, però no la digitalització conformada, i inclou el servei corporatiu per poder verificar-les (consulta del codi segur de verificació, CSV). Realitza la digitalització conformada, però no la còpia electrònica autèntica de documents, i inclou el servei corporatiu per poder verificar-les (consulta del codi segur de verificació, CSV).

85. D’acord amb el Decret 76/2020, de 4 d'agost, d'Administració digital, un codi segur de verificació (CSV) és: Un codi de 32 dígits alfanumèrics que identifica un document electrònic i la finalitat del qual és garantir-ne l'origen i la integritat, que es pot comprovar mitjançant el servei de verificació a la seu electrònica corresponent. El codi generat és únic per a cada document i el vincula amb la persona signatària. Un codi de 23 dígits alfanumèrics que identifica un document manuscrit i la finalitat del qual és garantir-ne l'origen i la integritat, que es pot comprovar mitjançant el servei de verificació a la seu electrònica corresponent. El codi generat és únic per a cada document i el vincula amb la persona signatària. Un codi de 23 dígits numèrics que identifica un document electrònic i la finalitat del qual és garantir-ne l'origen i la integritat, que només es pot comprovar mitjançant el servei d’atenció presencial. El codi generat és únic per a cada document i el vincula amb la persona signatària. Un codi de 32 dígits numèrics que identifica un document electrònic i la finalitat del qual és garantir-ne exclusivament la destinació. Aquest codi és el mateix per a tots els documents d’un expedient administratiu.

Denunciar Test